Çalışanı Down'lu!

Bu kafenin tüm çalışanları down sendromlu bireylerden oluşuyor. Vali Güzeloğlu Aktif Yaşam merkezinin açılışını yaptı.

Haberler 30.09.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, 15 Temmuz ehitler Parknda bulunan Aktif Yaam Merkezi içinde down sendromlu bireylerin çalt +1 kafenin açln yapt.

AKTF YAAM MERKEZ

Vali Güzelolu, Diyarbakr büyükehir belediyesinin hizmet olarak sunduu bu ortam vatandalarla paylamaktan büyük bir mutluluk duyduunu söyledi. Büyükehir belediyesi olarak hayatn her alannda, özellikle sosyal alanda bir sosyal belediyecilik yapma iar ve amacyla yola çktklarn belirten Vali Güzelolu, Her birinizin ve Diyarbakrda yaayan her bir vatandamzn bizden beklentisini karlamak zorluklar amasna katkda bulunmak ve onlarn her dem ve her zaman onlarn yanndan olmak konusunda bir kararll sergiliyoruz. Özellikle bireysel ve toplumsal anlamda her bir vatandamzn yannda olmay, zorluklar amasnda katkda bulunmay onlarla smsk sarlarak bir gönül ba kurmaya balyoruz. Down sendromlu ve buna bal süreçlerde ailelerimizin yaad zorluklar ve skntlar biliyoruz.

SOSYAL TESSN DONANIMI

Bunlarn almasndan imkanlarmzn hepsini kullanarak bugün burada açtmz ve dorudan bu çocuklarmz buluacak hizmet verecek sosyal tesislerinde saysn çoaltacamz paylamak istiyorum sizlerle. Özellikle hayattaki engelleri, karlatnz engelleri kaldrmay, onlar kaldrarak sizleri hayatla bulumanz, güzellikleri paylamanz ve beklentileri karlamanz belediyecilik anlay olarak taahhüt ediyoruz. Bu dorultuda binalarmzn eriiminden balayarak bütün binalarn engelli eriimine uygun olmas, kaldrmlarmzn bu dorultuda yeniden yorumlanmas, trafik klarmzn sesli sinyal ve k salayarak adeta herkes için hizmet verilecek bir boyutta tanmas. Toplu tama imkanlarnda biliyorsunuz gelir gelmez düzeltmitik. Büyükehir belediyesi sosyal hizmetler dairesinde srf sizinle ilgilenecek ilgili ube müdürlüklerimizin yeniden tanmlanmasn yaptk dedi.

Vali Güzelolu ve beraberindekiler vatandalarla sohbet ettikten sonra kafeden ayrld. Kafede çalanlarn tamamnn down sendromlu bireylerden olutuu belirtildi.

Ana Sayfaya Git