Çaldere yasaklı bölge ilan edildi

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nin kırsal kesiminde PKK'nın üst düzey ele başları ve üyelerine yönelik yapılacak operasyon nedeniyle kırsal kesimdeki bir mahalle ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 24.11.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, Silvan lçesi mülki snrlar içerisinde dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü üyeleri ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek amacyla operasyon yaplacan açklad. Valilikten yaplan açklamada, öyle denildi:

SOKA çIKMA YASAI

Bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5 bin 442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde (Silvan ilçesine bal olan; çaldere Mahallesi ve Kaso mezrasnda ) 23 Kasm 2017 Perembe günü saat 06.00dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

Ana Sayfaya Git