Çalışan annelere bakıcı desteği

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülmekte olan ve çalışan annelere aylık en az 200 euro (1506 lira) bakıcı desteği imkanı sağlanan projeye başvuruların devam ettiği bildirildi. Şartlarının uygun olması halinde destekten yararlanmak isteyenlerin, e-devlet şifresi ile 'www.sgkegitimlibakici.org' ve 'http://www.sgkegitimlibakici.org/' adresi üzerinden başvurularını yapabilecekleri kaydedildi.

Haberler 30.05.2020 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SGK tarafndan yürütülen, çalan annelere aylk 200 euro bakc destei imkan salanan projeye bavurular sürüyor. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birlii tarafndan ortaklaa finanse edilen ve SGK tarafndan yürütülmekte olan Eitimli çocuk Bakclarnn Teviki Yoluyla Kaytl Kadn stihdamnn Desteklenmesi Projesi, Ankara, stanbul ve zmirde uygulanmaya devam ediyor.

çalan annelere destek olmak ve eitimli bakclar tevik etmek üzere Avrupa Birlii Katlm Öncesi Mali Yardm Aracnn fonlad proje kapsamnda, çalan annelerin i ve yaam dengesine katk salanmas, çocuklarn sigortal ve eitimli bakclar tarafndan bakmnn yaplmas hedefleniyor.

Proje ile ayrca kadnlarn i gücüne katlmn ve çalan kadnlarn kaytl istihdamn desteklemek, çalan annelerin i-yaam dengesine katk salamak ve ebeveynlerin çocuklarn sigortal, eitimli çocuk bakclarna baktrmalar da amaçlanyor. Proje kapsamnda, bakc ve çalan annelere toplam 25 milyon 472 bin euroluk mali destek aktarlmas planlanyor.

Proje kapsamnda bakc desteine, Ankara, stanbul ve zmirde ikamet etmeleri, bavuru tarihi itibaryla 0-2 ya aralnda çocuk sahibi olan 4/Al çalan annelerin bavurabildii bildirildi. Projede sigorta yaptrlan 0-36 ya çocuk bakm konusunda eitim alm bir bakcdan hizmet alnmas art kouluyor. Anneanne, babaanne dndaki teyze, hala, yenge, kuzen gibi dier kadn akrabalar da sigortalar yaptrlarak bakc olarak çaltrlabilecek.

Bu kapsamda bakclarda üniversite onayl sertifikalar, halk eitim merkezi sertifikalar, meslek liseleri veya üniversitelerin çocuk geliimi bölümü diplomalar olmas art aranacak. Projeden yararlanmak isteyen bakclarn uzaktan eitim yoluyla proje artlarn yerine getirebilecekleri de kaydedildi.

ONLNE BAVURU YAPILABLECEK

çocuun 36 aylk olana kadar ve en fazla 32 ay süreyle destekten faydalanabilecek projeyle ilgili artlarnn uygun olmas halinde destekten yararlanmak isteyenlerin, e-devlet ifresi ile www.sgkegitimlibakici.org ve http://www.sgkegitimlibakici.org/ adresi üzerinden bavurularn yapabilecei bildirildi. Ayrca, bavurularla ilgili /sgkegitimlibakici sosyal medya hesaplar ile stanbul, Ankara ve zmirdeki proje ofislerinden detayl bilgi alnabilecei açkland.

Ana Sayfaya Git