Cami açılışı

Köylüler ve hayır sahiplerinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Abdullah Bin Abbas Cami'sinin açılışı yapıldı.

Haberler 20.01.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesine bal olan Yayta Mahallesinde, köylüler ve hayr sahiplerinin katklaryla yapm tamamlanan Abdullah Bin Abbas Camisinin açl, l Müftüsü Yavuz Selim Karabayrn yapt duann ardndan gerçekletirildi.

Caminin yaplmasnda emei geçenlere teekkür eden l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Öncelikle bu camiye sahabe ismi vermenizden dolay size çok teekkür ediyorum. Allah sizi Abdullah Bin Abbsa, onun hocas, onun üstad ve hepimizin Efendisi Peygamberimize komu eylesin. Onun ahlakyla ahlaklanan nesiller yetitirmeye muvaffak eylesin. Onun ismini koyduunuz ve ona deer verdiiniz için Allah da sizin deerinizi yüceltsin, onun izinden giden sahabe nesli olan bir nesil yetitirmeye muvaffak eylesin. dedi.

CAM AçILII YAPILDI

Dua edilmesinin ardndan konuan Yeniehir Kaymakam Murat Beikçi, Caminin yaplmasnda köy halkmzn büyük emekleri oldu. nallah camimizin bundan sonraki eksiklerini biz tamamlayacaz. Güzel bir eser olmu. Biz, ne kadar güzel camiler imar etsek de camilerimiz cemaatle dolmadkça, çocuklarmzn sesleri oralarda yanklanmadkça ve hanmlarmzn nezaketi orada olmadkça bir anlam ifade etmiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git