Cami ve okula saldırı görüntüsü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallede PKK'lıların cami ve okullara verdiği zarar görüntülendi.

Haberler 04.01.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçede terör örgütü mensuplarnca açlan çukurlarn kapatlmas, kurulan barikatlarn kaldrlmas ve el yapm patlayclarn imhas için geçen yl 14 Martta balatlan sokaa çkma yasa, 25 Temmuzda 6 mahalle hariç ksmen kaldrlmt.

Örgüt üyeleri tarafndan tahrip edilen evlerin ykmndan sonra yasan sürdüü Abdülkadir Paa Mahallesinde güvenlik tellerinin geriye alnmasyla, Acar Sokandaki Fatih Sultan Mehmet lkokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ile Saray Sokandaki eyh Bahattin Camisinde PKKllar tarafndan gerçekletirilen tahribat görüldü.

TAHRBATIN BOYUTU

çukur ve barikatlar ile el yapm patlayclar nedeniyle cami ile okullarn içinde ve d ksmnda büyük hasar olduu tespit edildi. Ayn mevkideki birçok ev ve i yerinde hasar olduu gözlendi.

Sokaa çkma yasann sürdüü Abdülkadir Paa, Yeniehir, Frat, Dicle, Zeynelabidin ve Kla mahallelerinin bir bölümünde teröristler tarafndan tuzaklanan patlayclarn imhas için çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git