Cami yandı bakım lazım

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir camide çıkan yangın sonucu on binlerce TL'lik hasar meydana gelirken caminin ibadete yeniden açılabilmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Haberler 10.04.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesindeki Hac Abdulaziz Camiinde çkan yangn sonucu on binlerce TLlik maddi hasar olutu. Cami imam, hayrseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

Edinilen bilgilere göre, Balarn eyh amil Mahallesinde 617inci Sokakta bulunan Hac Abdulaziz Camiinde, önceki gün 18.45 sralarnda ses sisteminden kaynakland tahmin edilen bir yangn çkt. Yangnn fark edilmesi üzerine çevredekiler alevlere müdahalede etmeye çalt ancak ar duman nedeniyle müdahalede yetersiz kald.

CAMDE çIKAN YANGIN

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, cami sokana çkan caddede pazar kurulu olmas nedeniyle camiye ulamakta büyük zorluk yaad. tfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangn daha fazla büyümeden söndürüldü.

Olayla ilgili açklama yapan Hac Abdulaziz Camii mam Hatibi Mustafa Yarg, Dün akam saat 18.45de ses cihaznn elektrik kontandan kaynaklanan yangn sonucu maalesef minber, mihrap, iki tane büyük klimamz ve caminin ön ksmndaki hallarmz yanmtr. Onun ötesinde caminin yeniden boya ve badanasnn yaplmas gerekiyor. dedi.

BÜYÜK HASAR OLUTU

Yangn esnasnda yaananlar aktaran Yarg, mam odasndaydm. Cemaatten biri hocam caminin içinde duman var dedi. Geldiimde caminin her tarafn dumanlar kaplamt. tfaiyeye haber verdik. Dün de Pazartesi Pazar vard. tfaiye sokaklardan gelene kadar zaman kayb oldu. Maalesef Balardaki sokaklar; bir yangn çktnda itfaiye ve ambulans kolaylkla yetiemiyor. Bizim de pazar olduu için bir ansszlmz oldu. Pazar olmasayd daha erken müdahale edilebilir, belki bu kadar zayiat olmazd. ifadelerini kulland.

ONARIM VE HTYAçLAR

Yangn esnasnda camide kimsenin olmamasndan dolay can kayb yaanmadn belirten Yarg, Caminin yanma zaman, akam namazndan önce olduundan dolay camide kimse yoktu. Eer birileri olsayd belki erken müdahale edilebilirdi veya bir yandan da can kayb olabilirdi. çok ükür can kayb yoktur. nallah ksa zamanda toparlarz. eklinde konutu.

Yangn sonucu yaklak on binlerce TL maddi hasar olutuunu ifade ederek, Buras Allahn evidir, hep birlikte el atmamz gerekir. nallah mahallelinin hep beraber yardm ile bu iin içinden çkmaya çalacaz. nallah Müslüman kardelerimiz yardmda bulunurlarsa en ksa zamanda camiyi tekrar ibadete açmaya çalacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git