Camiler cıvıl cıvıl

Yorucu bir okul maratonunun ardından çocuklar, Kur’an-ı Kerim öğrenmek amacıyla camilerin yolunu tuttu.

Haberler 18.06.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullarn tatil edilmesinin ardndan, Diyanet leri Bakanl tarafndan Camiler çocuk Dolsun, Ahlak Kuran Olsun sloganyla 8 hafta sürecek, Yaz Kuran kurslar tüm Türkiyede olduu gibi Diyarbakrda da dün itibariyle start ald.

Yorucu bir eitim maratonun ardndan Kuran- Kerim örenmek için kendilerine en yakn camiye gelen çocuklarla birlikte camiler cvl cvl oldu. Velileri tarafndan camilere getirilen çocuklar, kayt formunu doldurarak kursa kayt oldu. Kaydolan örencilere ya aralna göre slami kitaplar verildi. lk derslerini alan çocuklar, ders aralarnda ise cami bahçesinde çeitli oyunlar oynad.

HABER MERKEZ

2018-2019 eitim-öretim ylnn sona ermesinin ardndan milyonlarca örenci, Kuran- Kerim ve dini bilgiler örenmek amacyla yaz Kuran kurslarna akn etti.

Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüünün bu yl Camiler çocuk Dolsun, Ahlak Kuran Olsun sloganyla bugün itibariyle balad. Her yl milyonlarca çocuun Kuran- Kerim ve dini bilgiler örendii Yaz Kuran kurslar, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü 90 bini akn cami ile binlerce Kuran kursunda balad.

CAMLER CIVIL CIVIL

Kuran kursuna ve camilere gelen milyonlarca çocuk, personellerin yardmyla tecvitli Kuran- Kerim eitimi, ksa sure ve dualarla birlikte be vakit namazn nasl klmay örenecekler. Bu yl kurslara gelen örencilere, Diyanet leri Bakanl tarafndan ücretsiz Dinimi Öreniyorum ders kitab ve Etkinlik Kitab datyor. 2019 Yaz Kuran Kurslar 8 hafta boyunca devam edecek. çocuklarn Yaz Kuran kurslarna kaydettirmek isteyen veliler, camiler ve müftülüklere bavurabilecek.

Ana Sayfaya Git