Camiler doldu taştı!

Güneydoğu’da binler Ramazan’ın ilk cumasında camiye akın etti. Ramazan ayının ilk cuması camiler doldu taştı

Haberler 19.05.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde bulunan Diyarbakr, Mardin, Batman, Sirt ve rnak illeri ile bu illere bal ilçe ve beldelerde Ramazan aynn ilk Cuma günü dolaysyla bütün camiler doldu tat.

Binlerce vatanda Ramazan aynn ilk Cuma günü camilere akn etti. Sabah erkenden hazrlklarn tamamlayan baz vatandalar saatler öncesinden camilere akn ederken, bazlar ise cami içinde yer bulamad için bahçede serdikleri hallarn üzerinde ibadetlerini yapt.

Diyarbakr

Tarihi camilere akn eden vatandalar bahçelere tat

Diyarbakrda Ramazan aynn ilk Cuma namaz için Sur ilçesinde bulunan ve 5. Haremi erif olarak adlandrlan tarihi Ulu Camiye akn eden vatandalar ksa bir sürede cami içini doldurdu. Camide yer bulamayan vatandalar ise avlu ve bahçede namaz kld. Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii, Ramazan aynn ilk cuma namaznda dolup tat. Birçok vatanda camilerin avlularnda namaz klmak zorunda kalrken, avluda yer bulamayanlar ise ibadetlerini sokaklarda yapt. Cuma hutbesinde ise konu srail igali altnda bulunan Kudüs oldu. Kudüsun slam tarihi boyunca imanl bir duruun sembolü olduunu belirtilen hutbede, tüm slam aleminin Kudüs etrafnda kenetlenmesi ve Kudüse sahip çklmas gerektii vurgusu yapld.

Siirt

Siirtli vatandalar, Ramazan aynn ilk cuma namaznda camileri doldurdu. Siirtte camilere smayan vatandalar, cami avlusunda saf tuttu. Siirt Sancaklar çar Camiinde din görevlisi Nevzat Erdabakolu tarafndan okunan hutbede, mazlum Filistin halk için dua edildi. Tüm ümmetin mazlum Filistin halknn yannda olduu belirtilen hutbede, slamn ilk kblesi, kadim Kudüsü srailin bakenti olarak tanma giriimini asla kabul etmeyeceklerini, tüm Müslümanlarn Filistin için dayanma içinde olmas gerektii belirtildi.

rnak

rnakn Silopi ilçesinde Ramazan aynn ilk Cuma günü vatandalar camileri doldurdu.

Ramazan aynn ilk Cuma günün de rnakn Silopi ilçesinde vatandalar camiye akn etti. lçe merkezindeki çar Camisinde okunan hutbe de Ramazan aynn öneminden bahsedildikten sonra terör devleti srailin Filistin topraklar üzerinde yapt igalin usulsüz olduu aktarld. Filistindeki srail devletince katledilen Müslümanlar için toplu dua edildikten sonra Cuma namaz klnd.

Mardin

Ramazan aynn ilk cuma namazn klmak isteyen vatandalar her yerde olduu gibi Mardinde de camileri doldurdu. Camilere smayan vatandalar avlulara tat. Mardinin Kzltepe ilçesinde vatandalar Ramazann ilk cuma namazn eda etmek için camilerin yolunu tuttu. Kzltepede Yeni Camiiye smayan cemaat caminin bahçesine tat. Bahçeye hasr seren vatandalar namazn darda kld. Ramazan aynn öneminin paylald hutbede Filistinin Müslümanlar için öneminden bahsedildi. Vatandalar Ramazandaki ilk cuma namazna kavumann sevincini yaad.

Batman

Ramazan aynn ilk cumas dolays ile Batmanda camiler dolup tat. Turgut Özal Bulvar üzerinde bulunan Yldz Camisine gelen onlarca vatanda camide yer bulamaynca cami avlusuna ve Turgut Özal Bulvarna seccade sererek ibadetlerini yerine getirmeye çalt. Cuma hutbesinde son günlerde Filistinde meydana gelen olaylara de deinen Yldz Camii mam Savc Kyanç, Kudüsün barbarca ve zalimce bir igal ile kar karya olduunu söyledi. Kudüs ve çevresinde yaayanlarn her gün bask ve iddete uradn ve insanlk d uygulamalara maruz brakldn belirten mam Kyanç, Gazzede onlarca masumun insan bütün dünyann gözleri önünde acmaszca ehit edildiini ifade etti. Cuma namaz sonras cemaat sessizce dald.

Ana Sayfaya Git