Camiler ibadete hazırlanıyor

AK Partili Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında toplu ibadetlere kapalı olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme programı çerçevesinde 29 Mayısta sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden ibadete açılması planlanan camiler için temizlik seferberliği başlattı.

Haberler 21.05.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi tarafndan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle kapal olan ve 29 Maysta ibadete açlacak camilerde temizlik çalmas balatld.

Belediyeden yaplan açklamada, 29 Maysta sosyal mesafe kuralna uygun olarak yeniden ibadete açlmas planlanan camilerde balatlan temizlik çalmalarnn sürdüü bildirildi.

CAMLERN TEMZL

u ana kadar ilçedeki 28 caminin antiseptik solüsyon ilac ile dezenfekte edilip camilerin iç ve d bölümleri ve hallarn ayn anda hem scak hem de souk hava veren makinalarla temizlendii ifade edilen açklamada, bu kapsamda oluturulan özel ekiple de camilerin yan sra belediye hizmet binalar, kamu kurum ve kurululara ait binalar, kültür merkezleri, Kuran kurslar ve örenci yurtlarnn da dezenfekte edildii aktarld.

VATANDALARI UYARDI

Açklamada görülerine yer verilen Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ilk günden itibaren ilçede dezenfeksiyon çalmalarn sürdürdüklerini belirtti. Beyolu, vatandalarn mecbur kalmadkça sokaa çkmamalar gerektiini ifade eden Beyolu, kurallara uyularak bu sürecin çok daha salkl bir ekilde atlatlacan aktard.

Camilerde hijyen çalmalar yürüttüklerini dile getiren Beyolu, Vatandalarmzn temiz ve hijyenik koullarda ibadet etmesi için tüm tedbirleri alm durumdayz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git