Camiler renklendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl açılan yaz Kur'an kursları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde camilerden çocuk sesleri yankılanıyor.

Haberler 22.06.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca bu yl açlan yaz Kuran kurslar ile Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerinde camilerden çocuk sesleri yanklanyor.

Bu yl, Camiler çocuk Dolsun Ahlak Kuran Olsun sloganyla 17 Haziranda balatlan kurslar, 9 Austosa kadar sürecek.

Diyarbakr, Siirt, Mardin, rnak ve Bingölde düzenlenen kurslar büyük ilgi görürken, binlerce çocuk yaz tatilinde Kuran- Kerim örenecek.

Kuran kurslarna katlm yüksek

Diyarbakr ve rnakta eitim verilen yerler arasnda terör saldrlarnda zarar gören ve onarlarak ibadete açlan cami ve Kuran kurslar da yer alyor. Diyarbakrda 3 günde örenci says 70 bine ulat

Diyarbakrda cami ve Kuran kurslarnn da aralarnda yer ald 2 bin 398 mekanda 3 bin 267 öretici tarafndan çocuklara eitim verilmeye baland. Bu eitimin verildii yerler arasnda Sur ilçesinde terör saldrlarndan zarar gören 12 camiden onarlarak ibadete açlan 6s da yer alyor. Kurs kaytlarnn devam ettii Diyarbakrda hedef binlerce çocua ulamak.

Kuran okumak çok güzel bir ey

Sur ilçesindeki Ahsen Kuran Kursunda eitim alan örencilerden Tuba Araz, kursa katld için çok mutlu olduunu söyledi.

Kuran okumak bence çok güzel. Herkesin kursa gelmesini tavsiye ediyorum. diyen Araz, tatillerinin dolu dolu geçeceini Kuran- Kerimin yan sra manevi deerleri de öreneceklerini belirtti.

Ayenur çakmak da Kuran kursunun açlmasn dört gözle beklediini, tüm çocuklara bu eitimi almalarn tavsiye ettiini aktard.

Ana Sayfaya Git