Camiye çirkin saldırı

Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar ilçesi 75. yolda bulunan Hazreti Ali Camii’ne dün akşam namazından önce kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırı yapıldı.

Haberler 24.08.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akam namaz öncesinde camiye giren baz kii veya kiiler camide bulunan Kuran rahlelerini krp üst kattan aaya frlatarak zarar verdi. Ayn zamanda kz örencilerine ait baörtü ve camiye ait seccadeleri de etrafa savurduklar görüldü.

Cami cemaatinden edinilen bilgilere göre en son 2 ay önce de bu camiye benzer saldrlarn yapld, son 7-8 aydan bu yana saldrlarn tekrarland belirtildi. ddialara göre cami çevresini mesken edinen hrszlk yapan madde bamls bir çete, camiye saldrp zarar veriyor. Kimi zamanlar camide yatp kalktklar yine cami cemaatinden örenildi.

Kayapnar lçe Müftülüünün de bulunduu bu yerde daha önce kz örencilere yönelik yatl hafzlk kursu da yer alyordu. Yaplan saldrlardan dolay, örencilerin güvenlii salanamadndan yatl hafzlk eitimine son verilip, gündüz eitimine dönütürüldü.

Akam namaz için camiye gelen cami cemaatinin haber vermesi üzerine olay yerinde gerekli incelemeleri yaptktan sonra polis ekipleri krk rahlelerden örnekler alarak, faillerin yakalanmasna yönelik inceleme balatt.

Cami ortasna savrulan rahle parçalarn gören cami cemaati bu çirkin saldry gerçekletirenlerin bir an önce yakalanmasn istiyor. Caminin, cami eyalarnn ve örencilerin güvenliinin bir an önce salanmasn isteyen cami cemaati, yetkilileri duruma müdahale etmeye çaryor.

Ana Sayfaya Git