Çamurla el işi

Kadınlar çamura şekil vererek kazanç sağlıyor

Haberler 13.10.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Genç ilçesinde kadnlar, çamurdan yaptklar çanak, çömlek ve vazolarla hem gelir elde etmeye balad hem de meslek sahibi oldu.

Genç ilçesinde belediye ve lçe Halk Eitim Müdürlüü tarafndan desteklenen proje kapsamnda çanak, çömlek kursu açld. Kursta eitim gören 10 kadn, haftann her günü kursa giderek çamura ekil verip çanak, çömlek, vazo, tepsi gibi ürünler üretmeye balad. 6 yldr düzenli olarak devam eden proje kapsamnda üretilen ürünler, bata kent merkezinde ardndan da sipari üzerine farkl ehirlere gönderilmeye baland.

Kurs açldnda ilginin az olduunu ancak zamanla kadnlarn ilgi gösterdiini aktaran Usta Öretici Mehmet Tetik, Halk Eitim Merkezinde 6 yldr kurs hocas olarak görev yapmaktaym. çanak, çömlek alannda ilk bu kursu açtmz zaman ar bir ilgi yoktu. Her yl geçtikçe ilgi de artt. Burada ablalarmz günlük olarak 60a yakn ürün üretiyor. Bu ürünlerimizi Diyarbakr, Malatya, Elaza ve Mua gönderiyoruz. Eer bizlere daha farkl destek alanlar açlr ise ii ileri boyuta tayp, sürekli hale getirmek istiyoruz. Pandemi sürecinde hiçbir ekilde ara vermedik. Sosyal mesafe, maske ve hijyen gibi tedbirleri alarak üretime devam ettik. Destek alrsak, günlük 150 ürün üretmeyi hedefliyoruz. u an aylk bin 500 kadar sipari alyoruz dedi.

Biz çamuru çok sevdik

3 yldr kursa geldiini ve buradan ekonomik kazanç elde ettiini dile getiren Halide Nazl, 3 yldr buradayz, çalyoruz. Biz çamuru çok sevdik. çömlek, tepsi, vazo yani hereyi yapyoruz. Ekmeimizi çkarmak için çalyoruz. çocuklarmza ekmek götürüyoruz, onlar okutuyoruz. Bu hastalk çkt ama vazgeçmedik üretimden. Biz burada 10 kiiyiz. Abla, karde hepimiz çalyoruz eklinde konutu.

çanak ve çömlek gibi ürünler yaptklarn ifade eden kursiyerlerden Zübeyde Dorul ise elde ettikleri gelirle aile ekonomisine destek olduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git