Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy Konferansı

Bingöl Müftüsü Mecit Can, "Daha önceki yıllarda vaiz, müftü, hoca camilerde vaaz verir, hutbe okurdu. Bugün ise halkımızın olduğu her yerdeyiz." dedi.

Haberler 16.03.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Müftülüünce, çanakkale ehitleri ve Mehmet Akif Ersoy konulu konferans düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen konferans, stiklal Marnn okunmas ve Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Müftü Can, konferansta yapt konumada, Diyanet leri Bakanlnn hizmet anlaynda çok ciddi deiiklikler yaptn söyledi.

Daha önceki yllarda vaiz, müftü, hoca camilerde vaaz verir, hutbe okurdu. Bugün ise halkmzn olduu her yerdeyiz. diyen Mecit Can, Diyanet leri Bakanl ve müftülükler olarak halkn yannda olmaya çaltklarn belirtti.

Halka hizmet etmeye gayret ettiklerini ifade eden Mecit Can, bu gayretleri de milletin desteiyle yürüttüklerini anlatt.

nönü Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. brahim Gezer de Anadolunun tarihin en kadim corafyas olduunu, dünyadaki medeniyetlerin yarsndan fazlasnn Anadoluda kurulduunu kaydetti.

Anadolunun medeniyetlerin corafyas olduunu aktaran Gezer, tarih boyunca balar ne kadar dara düen insan varsa kendilerini Anadoluya attklarn dile getirerek, Barmz açmadmz millet kalmam. Müslümanndan Hristiyanna, Hristiyanndan Yahudisine, farkl dinlere kadar. Ama çok aclar da yaam, çok bedeller ödemi, çok gözya dökmü bir corafyayz. Hala da aclar yayoruz. diye konutu.

Mehmet Akif Ersoyun farkl insanlardan biri olduunu belirten brahim Gezer, öyle konutu:

Önemli insanlar çou zaman bu önemlerini mallarndan, mevkilerinden, mülklerinden, yatlarndan, katlarndan, makamlarndan elde ederler ve o önemleri çou zaman makamlaryla snrldr. Böyle olmayanlar da vardr. Bir de deerli insanlar vardr. Onlarn hiçbir mevki, makam, mallar olmayabilir. Ama insanlarn gönül dünyasnda apayr bir yeri vardr ve kolay kolay da silinmez. te Akif bu anlamda hem önemli hem de deerli insanlarmzdan biridir.

Konferansa, Vali Yavuz Selim Köger, Belediye Bakan Yücel Barakazi, kurum müdürleri, örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git