Çanakkaleli öğrenciler Diyarbakır'da

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Çanakkale'den Diyarbakır'a gelen öğrenciler öğretmenleriyle Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti

Haberler 22.06.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca yürütülen Biz Anadoluyuz projesi kapsamnda çanakkaleden Diyarbakra gelen 82i örenciden 22si öretmenleriyle Vali Hasan Basri Güzelolunu ziyaret etti.

Proje ile ilk kez kente gelme frsat bulan örenciler, Sur ilçesindeki UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar, slamn 5inci Harem-i erifi olarak kabul edilen Ulu Camiyi, çkale Müze Kompleksini, Hz. Süleyman Camisini, sahabe kabirlerini, tarihi ve turistik mekanlar gezecek.

çANAKKALEDEN GELDLER

Valilik Hevsel Toplant Salonunda örencileri arlayan Vali Güzelolu, burada yapt konumada, daha önce de çanakkaleden gelen örencileri arladklarn, örencilerin mutlu bir ekilde kentlerine döndüklerini anlatt.

Diyarbakr ve çanakkaleden karlkl gerçekletirilen ziyaretlerin örencilerin, ülkenin ne kadar büyük, güzel, köklü bir tarihe sahip olduunu anlamalarn saladn belirten Güzelolu, Ortaya çkan bu tablo bu büyük ülkenin ve devletin gelecee doru büyük yürüyüünde bizlere güç ve güven kazandryor. Sizler ve Diyarbakrdan çanakkaleye giden kardeleriniz bu emaneti daha iyiye, güzele tayacak. Birlik, beraberlik, kardelik ruhunu güçlendirecek, karlkl sevgiyi çoaltacak, birbirinizi tanyarak ve severek bu ülkeyi gelecee tamaya dönük sizlere güç kazandracak. diye konutu.

BZ ANADOLUYUZ PROJES

çanakkalenin tarihi ve kültürel önemine de iaret eden Güzelolu, çanakkale Savann yaand alanlar görmenin, ehitlere Fatiha okumann, herkesin ülkeye gönül borcu olduunu söyledi.

Diyarbakrn geçmiten bugüne yaamn sürdüü, kültürel ve tarihi izlerin korunduu bir ehir olduuna iaret eden Güzelolu, unlar kaydetti:

Diyarbakr Diclenin kysnda Mezopotamyann hemen balangcnda tarihin yazld bir ehirdir. Gezeceksiniz ve göreceksiniz. Diyarbakr surlar 6 bin metrelik uzunluunda dünyann en salam kalan ve en eski tarihe dayanan surlardr. Diclenin kysnda UNESCOnun miras olan Hevsel Bahçelerini görecekseniz. Eminim güzel arkadalklar ve dostluklar edinip salkla döneceksiniz. Tüm Türkiyede kucaklamay gerçekletiren projenin devam etmesini istiyorum. çocuklar yeter ki gelmek istesin. Her zaman gönlümüzde ve kalbimizdesiniz.

Daha sonra örenciler çiçek ve beraberinde getirdikleri hediyeleri Vali Güzeloluna verdi. Güzelolu da örencilerle hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git