Canı sıkılan bizi arıyor

Çocuğunu oyalamak isteyen de sattığı telefonu test eden de 112'yi arıyor Bingöl'de geçen sene 112 Acil Çağrı Merkezine gelen çağrıların yüzde 90'ını "amaç dışı" aramalar oluşturdu

Haberler 12.01.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl 112 Acil çar Merkezini, çocuunu oyalamaktan, satt telefonun çalp çalmadn test etmek isteyene kadar çok sayda kii amaç d aryor.

Bingölde hayat kurtarmak için zamanla yaran 112 Acil çar Merkezinde görev yapanlar, ilginç ve gereksiz konularda gelen aramalardan rahatsz.

Aslsz ihbarlar ve gereksiz aramalarla megul edilen merkeze, geçen sene yaplan 300 bini akn çardan yüzde 90nn amaç d olduu belirlendi.

l Ambulans Servisi Bahekimi Dr. Harun Arba, il genelinde ambulans servisinde 285 kiinin görev yaptn söyledi.

2020 ylnda merkeze gelen çarlarn yüzde 90nn aslsz çktn ve bu durumun, çalanlar üzdüünü ifade eden Arba, Geçen sene yaklak 300 bini akn çar aldk ve bunlardan yüzde 10u gerçeklemi. Yani 30 bini, gerçekleen vaka. Bunun dnda kalanlar ise, yani yüzde 90 ise aslsz ve gereksiz çar olarak deerlendirilmitir. dedi.

SATTIKLARI TELEFONLARI TEST ETMEK, çOCUKLARINI OYALAMAK çN ARIYORLAR

Arba, 112 Acil çar Merkezine çok ilginç ve gereksiz çarlar yapldna iaret ederek, Telefon satclar sattklar telefonlarn çalp çalmadn kontrol etmek için 112yi aryor. Anneler çocuklarn oyalamak için 112yi arayp megul ediyor. Bu kadar aslsz ihbarn olmas bizi derinden üzüyor. diye konutu.

Merkezi sürekli megul eden bir telefon kayd almalar halinde durumu Valilie bildirdiklerini, Valilik araclyla idari yaptrm uygulandn aktaran Arba, gereksiz çarlarn, ekiplerin müdahalede gecikme yaamasna neden olabileceine dikkati çekti.

Arba, öyle konutu:

Burada hayat söz konusu. Hatlarn gereksiz megul edilmesi durumunda, örnein kalp krizi geçiren bir vatandamza ya da koronavirüs nedeniyle nefes darl yaayan bir hastaya müdahalede gecikme yaanabilir. Bu gecikme hayati sonuçlar dourabiliyor. Bu kiiler yaknlarmz da olabilir. Buna dikkat etmek gerekiyor. Vatandalardan duyarllk bekliyoruz.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde youn bir dönemden geçtiklerini, hem vaka hem de çar saysnn arttn, gereksiz meguliyetlerin ciddi sonuçlar dourabildiini anlatan Arba, vatandalardan bu konuda hassasiyet beklediklerini bildirdi.

çOK KLO ALDIKLARINI BELRTEREK KOU BANDI TALEP ETTLER

çar merkezinde görevli Yeim Bozoba, gelen çarlarda ilginç taleplerle karlatklarn belirtti.

Bozoba, 70 yalarndaki bir kii hatt arayarak testinin pozitif çktn, eiyle karantinada olduklarn, bu süreçte kilo aldklarn söyledi. Devletin bir takm yardmlar saladn duyduklarn belirterek, kou band talep ettiler. ifadelerini kulland.

Merkezde görevli Hilal Erzurumluolu da baz çarlarda ilginç durumlarla karlatklarn aktard.

Erzurumluolu, Genç ilçesi Bayrl köyünden arayan bir beyefendi, mevlit yemeinden zehirlenmenin söz konusu olduunu belirterek, panik içinde Gelin köyümüzü karantinaya aln. dedi. Daha sonra mevlit gibi hayrl bir konuda ihbar yapt için einin kendisini dövdüünü ifade etti. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git