Canlı bombayı Ankara'da barındırdığı iddia edilen sanıktan itiraf

ANKARA'da, 17 Şubat 2016'da Merasim Sokak'ta askeri araçlara yönelik düzenlenen, 29 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 16'sı tutuklu 68 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 04.05.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Merasim Sokakta, 17 ubat 2016da gerçekletirilen ve 29 kiinin hayatn kaybettii bombal terör saldrsna ilikin, PKKnn sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarnda bulunduu 16s tutuklu 68 kiinin yarglanmasna Ankara 14. Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Bir öncesi durumaya bulunduklar cezaevlerinden SEGBS araclyla balanan sanklarn, mahkemede huzurunda savunma yapmak istemeleri üzerine bu celsede 16 tutuklu sank hazr edildi.

SANIKTAN CMK AVUKATI TEPKS

Davann tek tutuklu kadn san Sinem Ouz, savunmas için hazrlanamadn ve ileriki aamada savunma yapacan belirtti. Ouzun ardndan, canl bomba Abdulbaki Sömerin Ankarada karlayan ve birlikte keif yaptklar iddia edilen Kubbettin Onurun savunmasna geçildi. Savunmasn tercüman araclyla Kürtçe yapan Sank Kubbettin Onur, ilk önce CMK tarafndan atanan avukat kabul etmediini, kendi avukat gelene kadar savunma yapmayacan söyledi. Mahkeme Bakan smail Ademolu, sana, Avukatnz ne zaman gelecek eklinde soru yöneltti. Sank Onur, Gözaltna alndmda yanmda CMK avukat vard. Ancak benim ifadelerim deitirilmi. O nedenle kendi avukatm gelene kadar ifade vermeyeceim dedi. Mahkeme Bakannn Biz sizi sonuna kadar bekleyemeyiz. Vereceiniz ifade olduu gibi kaytlara geçiyor. Susma hakkn kullanacaksanz bunu açk ekilde beyan edin demesi üzerine sank ifade vereceini söyledi.

BOMBA YAPIMINDA KULLANILAN 3 TORBA GÜBREY AHMET KARAMAN VE MUHARREM CANKL GETRD

Savunmasna Ankarada inaat ii yaptn söyleyerek balayan Kubbettin Onur, olaydan 6 ay önce Diyarbakrda bulunduu srada akrabas ayn zamanda komusu olan davann tutuklu sanklarndan Hayrettin Tomak araclyla Licenin Kervaz köyü krsalnda PKK/KCK terör örgütü mensuplar Porsipi Erhan kod adl shak Özçaktu ve Salih Sinan Baran kod adl Mehmet Doan ile irtibat kurduu ve eyleme ilikin ilk talimatlar ald iddialarnn kesinlikle gerçei yanstmadn ileri sürdü. Örgütle balants olduunu kabul ettiini ancak ifadesini örgütle ilgili vermeyeceini belirten Onur, bomba yapmnda kullanlan 3 torba gübreyi davann sanklarndan Ahmet Karaman ve Muharrem Caniklinin getirdiklerini ve çalt inaatn antiyesine braktklarn söyledi. Onur, gübreleri Ahmet Karamann arabadan indirdiini ve birlikte tadklarn, Muharrem Caniklinin ise araçtan inmediini ifade etti.

BOMBACI KENDSN SURYEL AL OLARAK TANITTI

Ankaraya gelen bombac Abdulbaki Sömeri kald inaata barndrd ve kendisine ait 35 EA 9526 plakal aracyla keif amacyla gezdirdii iddialar sorulan sank Onur, Diyarbakrdan tandm Hacnn selamyla geldi. Kendisini Suriyeli Ali diye tantt. 15 gün birlikte çaltk. Daha sonra ben Diyarbakra gidip geldim. Geldiimde malzemelerin orada olmadn gördüm. En bata bu ahsn örgüttün olduunu bilmiyordum. çalmak için geldiini düünüyordum dedi. Gübrelerin ne için getirildiini bilip bilmedii sorulan sank Onur, Bomba yapldn biliyordum ama bombann ne zaman patlatlacan bilmiyordum dedi.

Savunmasnda örgütle balantsn kabul eden sank Onur, ancak yaplan saldrdan daha önce bilgisinin olmadn ileri sürdü.

BENM BU DAVADA YARGILANMAM ONUR KIRICI

Bombal saldrda kullanlan arac sahte kimlikle zmirden kiralad iddia edilen sank Mustafa Bulut, aslen Kahramanmaral milliyetçi ve Atatürkçü bir kii olduunu belirterek, Benim bu davada yarglanmam onur krc. u an siyasi bir cezaevinde kalyorum. Her ne kadar bamsz olduklarn söyleseler de örgüt üyesi kiilerle kalyorum. Asker öldürüldüünde sevinen insanlarla ayn yerden kalyorum. Bu davada yarglanmak bana yeterince ar geliyor dedi.

EVRAKTA SAHTECLK VE DOLANDIRICILIK SUçU LEDM PMAN DELM

Bu dosyada sank olmasnn nedenini bombal saldrda kullanlan arac zmirde sahte kimlikle kiralamas olduunu belirten sank Bulut, Turgut Kahraman birlikte dolandrclk yaptm bir arkadamdr. Sahte evrak düzenleyip dolandrclk ii yapardk. Ayn ekilde saldrda kullanlan aracn internetten kiralk olduunu gördük ve sahte evrak düzenleyerek kiraladk. Aracn bütün ilemlerini yapp internetten sat ilan verdik. Bir gün sonra yola çkp stanbula döndük. Beiktata noterde sorun çkanca arac bir yerde braktk. Polisler beni yakalandnda aracn patlamada kullanldn örendim. Evrakta sahtecilik ve dolandrclk suçu ilediimi kabul ediyorum. Sahte evraklarla aldmz bu aracn bombalama olayndan kullanlacan bilmiyordum. Ben kabul ediyorum bir suç iledim. Sahtecilik ve dolandrclk suçu iledim piman deilim. Cezam da çekmeye razym, ancak benim terörle, bombalama olaylaryla bir alakam yok. Bu suçlamalardan beraatimi istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git