Çatak'ta 5 PKK'lı etkisiz

Karlıova ilçesine bağlı Çatak köyünde PKK'lılara yönelik operasyonda, biri sağ 5 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Birinin gri listede aranan örgüt üyesi Soreş olduğu belirlendi.

Haberler 04.12.2017 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Karlova ilçesinde PKKya yönelik operasyonda 4 militan öldürüldü, 1 örgüt üyesi yakaland.

Valilikten yaplan açklamaya göre, ilçeye bal çatak köyünde balatlan operasyon kapsamnda biri sa 5 erkek örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 2 M-16 tüfei, 3 kalanikof, dizüstü bilgisayar ile bol miktarda yaam malzemesi ele geçirildi.

GR LSTEDE BULUNUYOR

Buarada, TSKdan yaplan açklamada, Bingöl Karlovada, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasnda çkan çatmada biri arananlar gri listede (Sore (K) ahabettin Naa -sözde Erzurum eyaleti dou gücü tim komutan) olan 4 terörist etkisiz hale getirilmi, bir terörist sa olarak, bir adet M-16 piyade tüfei, 150 adet M-16 piyade tüfei fiei ve iki adet el bombas ile birlikte ele geçirilmitir. denildi.

Buarada, öldürülenler arasnda örgütün Erzurum eyelati yürütmesinde sorumlu düzeyde olan Rohat Amed kod adl Hamdusena Atalaynda olduu belirtildi.

ERUHTAK OPERASYON

Siirtin Eruh ilçesinde ise dün icra edilen operasyonda 12 kalanikof piyade tüfei, bir biksi makineli tüfei, bir RPG-7 roketatar, be RPG-7 roketatar mühimmat, 5 bin 520 kalanikof piyade tüfei fiei, alt el bombas, be ton gda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi. Ayn operasyon srasnda tespit edilen dört el yapm patlayc da imha edildi.

Mardinin Kzltepe ilçesinde PKK/PYD-YPG terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olurken, rnak merkezde devam eden operasyonda üç el yapm patlayc etkisiz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git