Çatak’ta husumetli aileler barıştırıldı

VAN'ın Çatak ilçesinin Elmacı Mahallesi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde muhtarlık nedeniyle çıkan kavgada Şevki Tutal (51) kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kavganın ardından olayın kan davasına dönüşmemesi için harekete geçen Kaymakam Hamza Türkmen ile Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Tutal ve Baysal ailelerini bir araya getirerek barıştırdı.

Haberler 15.04.2019 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çataka 10 kilometre uzaklkta bulunan Elmac Mahallesinde 31 Mart Mahalli dareler seçimlerinde Baysal ve Tutal aileleri arasndan kavga çkt. çkan kavgada evki Tutal, kalp krizi geçirerek hayatn kaybederken, bölgeye çok sayda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Olayn ardndan evki Tutaln cenazesi topraa verilirken, çatak Belediye Bakan Abdurrahman eylan olayn kan davasna dönümemesi için harekete geçti.

HUSUMETL ALELER

lçe kaymakam Hamza Türkmen ile birlikte Tutal ve Baysal ailelerini bir araya getiren Bakan eylan, aile fertlerinin birbiriyle kucaklamasn istedi. Ölümlerin kimseye fayda salamayacan söyleyen Bakan eylan, Talihsiz olay duyduumda çok üzüldüm. Taziyeye katlp ailelerle kan davasna dönümemesi için konutum. Bir canmz var onu da Allaha borçluyuz. evki kardeimiz hakkn rahmetine kavutu. Kim sevindi? Hiç kimse. Herkes üzgün, çünkü ölüme sevinilmez. Nefsimize, öfkemize hkim olmalyz. Ben her iki aileye de kendim ve halkm adna teekkür ediyorum. Beni krmayp burada toplandnz, dilerim karde ve bar içinde güzel yarnlar yaarz dedi.

lçe Kaymakam Hamza Türkmen ise bölgede yaanan kan davalarnn temel nedeninin eitim eksiklii olduunu söyleyerek, Bu barn olmas için devreye girip aileleri bara ikna eden Abdurrahman Bakana ve barmay kabul eden iki aile fertlerine teekkür ediyorum. Dileimiz bundan sonra benzer üzücü olaylarn yaanmamas dedi. Konumalarn ardndan 300 kiinin katlmyla bar yemei verildi.

Ana Sayfaya Git