Çatışma ve yasak!

Artuklu ve Kızıltepe"de sıcak temas sağlandı. Üç örgüt üyesi öldürülürken, Artuklu'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 23.01.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ve Kzltepe ilçelerinde güvenlik güçleri ile örgüt üyeleri arasnda çkan çatmalarda 3 PKKl öldürüldü. Artukluda sokaa çkma yasa ilan edildi.

SICAK TEMAS SALANDI

Kzltepe lçesinde önceki gün Kaymakamlk önünde gezen üpheli bir kadn takibe alan güvenlik güçleri, kadnn gittii Atatürk Mahallesindeki eve gün gece operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin eve baskn yapmas üzerine çatma çkt. çatmada, Kaymakamlk önünde keif yapt belirtilen kadn teröristin etkisiz hale getirildii belirtildi. Evde olduklar tespit edilen 2 PKKl ile çatma sürerken, bugün sabah saatlerinde 1 teröristin daha etksiz hale getirildii örenildi. Dier PKKlnn ise etsiz hale getirilmesi için operasyonun devam ettii örenildi. Operasyon kapsamnda bir helekopterin de bölgede havadanr tur att görüldü.

ARTUKLU LçESNDE

Mardindeki bir dier çatma ise merkez Artuklu lçesinde yaand. lçeye bal Sulak Köyünde gelen ihbar üzerine güvenlik güçleri köye operasyon düzenlendi. Bir grup PKKlnn kald barnaa operesyon gerçekletiren güvenlik güçlerine PKKllar atele karlk vermesi üzerine çatm yaand. çatmada 1 PKKl etkisiz hale getirilirken, barnakta bulunan baz teröristlerin dalk alana kaçt örenilirken, kaçan teröristlerin yakalanmas için operasyonun devam ettii bildirildi.

SOKAA çIKMA YASAI

Mardin Valiliinden yaplan yazl açklamada, Artuklu lçesi Sulak Mahallesi mevkiinde olduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn yakalamak ve etkisiz hale getirmek amacyla operasyon düzenlenecei belirtilerek, Operasyon icra edilecek bölgede yaayan vatandalarmzn can ve mal güvenliini salamak amacyla; 5442 Sayl l daresi Kanunun ilgili maddeleri gereince; 21 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 19.00 itibari ile Artuklu lçesine bal Sulak Mahallesi ile snrl olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edilmitir. Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri açsndan önem arz etmektedir, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr denildi.

NUSAYBNDEK çATIMA

Nusaybin lçesinde sokaa çkma yasann ksmen sürdüü Frat, Dicle, Yeniehir, Abdulkadir Paa, Zeynel Abidin ve Kla mahallelerinde PKKllarca yerletirilldii belirtilen el yapm patlayclarn imhas ile saldrlar sonucu tahrip olan binalarn ykm çalmas devam ederken, Frat Mahallesinde çok sayda silah ve mühimmat bulundu. Frat Mahallesinde yaplan arama ve kaz çalmasnda 1 roketatar, 4 roketatar mühimmat, 7 roketatar sevk fiei, kalanikof ve biksi silah, silahlara ait 15 arjör ve 450 fiek ile 3 boru tipi, 2si küçük tüpe tuzaklanm 5 el yapm patlayc ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git