Çay ocağı sözleşmesi feshedilen 3 çocuk annesi tepkili

MARDİN'de, eşi kanser nedeniyle yaşamını yitiren 3 çocuk annesi Hasine Karakoyun (41), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde çay ocağı işletmeye başladı. 6 ay boyunca çay ocağını işleten Karakoyun'un sözleşmesi, kurumun huzurunu bozduğu gerekçesiyle feshedildi. Çocukları ile birlikte çaresiz kalan Hasine Karakoyun, geçimini güçlükle sağladığını belirterek, işini geri istediğini söyledi.

Haberler 22.07.2018 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Artuklu ilçesi Nur Mahallesinde oturan Hasine Karakoyun, ei Abdurrahim Karakoyunun geçen yl kanserden hayatn kaybetmesinin ardndan, çocuklar Tuba (11), Esra (13) ve Kürat (16) ile yaam mücadalesi vermeye balad. Devletten yardm almaya balayan Hasine Karakoyun, Mardin Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü çay ocann iletmesini de 3 yllna ald. Yaklak 6 ay çay ocan ileten Karakoyunun sözlemesi, geçen hafta kurumun huzurunu bozduu iddiasyla tek tarafl feshedildi. Gözyalar içinde iini geri istediini belirten Hasine Karakoyun, Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunarak konuyu yargya tad.

Einin kanserden ölümünün ardndan maddi imknszlklar nedeniyle çalmak zorunda olduunu belirten Karakoyun, bu yüzden i bavurusunda bulunduunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüünde 3 yl sözlemeli çay oca iletmesinin kendisine verildiini söyleyen Hasine Karakoyun, 6 aydr çalyordum. Biraz skntlarm vard. Bu yüzden l Müdürü Bengi Efetürk ile görümek istedim. Bir aydan beri randevu istiyorum ama talebim her zaman reddedildi ve benimle görümek istemediini söylediler. Benim 3 yetimim var. Kiradaym, hiç kimsem yok. Özel sorunlarm vard, müdürümle paylamak istedim. Görümek için tekrar müracaat ettiimde görüme talebim yine reddedildi. 11 yandaki kzmn önünde sinir krizi geçirerek hastaneye kaldrldm. Hastaneden çktktan sonra tekrar ie gitmek istedim. l Müdürü güvenlikçilere talimat vererek Bu bayan buraya gelirse, onu buradan kovun demi. Pazartesi günü her zamanki gibi sabah tekrar iime gittim, çaym demledim. Bir ey olmam gibi iime devam ettim. Servisimi yaptm. l Müdür Yardmcs elimde 3 yllk sözleme olmasna ramen anahtar benden alarak, beni oradan kovdu dedi.

LÜTFEN SESM DUYUN

50 kurua çay satarak geçimini güçlükle saladn belirten Karakoyun, Kirada oturuyoruz, çocuklarm zorla okutuyorum. Sayn Cumhurbakanma, Valime ve Kaymakamma sesleniyorum. Lütfen bize el uzatn. Bu yetimlerin annesinin sesini duyun. yeri anahtarm elimden aldlar ve beni herkesin önünde rencide ettiler. Eim kanserken, tedavisi için 40 bin lira kredi çektim. Maalesef eimi kurtaramadm. u an 3 yetim çocukla tek bamaym. Bayram günü çocuklarma mercimek çorbas yapan bir anneyim. Lütfen 3 yetim annesinin sesini duyun diye konutu.

Mardin Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü yetkilileri ise Hasine Karakoyunun personele yönelik uygunsuz tavrlar sergiledii için sözlemesinin feshedildiini bildirildi. Karakoyunun kurumdan yardm ald dönemde i sahibi olabilmesi için çay ocan kendisine verdiklerini, ihale bedelinin de Valilik bünyesindeki Mikro Kredi Ofisinden almas için kendisine yardmc olunduunu belirten yetkililer, Karakoyunun personelle sorunlar yaamaya baladn, bu nedenle sözlemesinin feshedildiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git