Çay yerine sütü tercih ediyorlar

Bingöl'de faaliyet gösteren çay ocağı ve kahvehanelerde çay yerine sıcak süt içen müşteriler, hem ısınıyor hem sağlıklı besleniyor hem de yöredeki süt üreticilerine destek oluyor

Haberler 18.02.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarn en souk ve karl knn yaand Bingölde bulunan yaklak 300 çay oca ve kahvehanede, müterilere özellikle k aylarnda çay, kahve ve meyve çaylar dnda scak süt de servis ediliyor.

çay oca ve kahvehanelerde çay yerine scak süt içen müteriler, hem snyor hem salkl gda tüketiyor hem de yöredeki süt üreticilerine destek oluyor. Uygulamadan hem üreticiler hem iletmeciler hem de müteriler memnun.

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odas (ESOB) Bakan Ylmaz çapak, AA muhabirine yapt açklamada, son yllarda birçok kahvehanede süt tüketildiini söyledi.

Kahvehanelerde çayn yan sra sütün bulundurulmasnn önemli olduunu kaydeden çapak, çay ve kahve dnda kahvehanelerde ciddi bir ekilde süt tüketildiini, bunun devam etmesini istediklerini belirtti.

çapak, Sa olsunlar esnafmz da hijyen konusuna çok önem veriyor. Kahvehane iletmecileri kazand gibi üreticiler de kazanyor. Bunun için esnafmz tevik ediyoruz. Özellikle k aylarnda vatandamz çaydan ziyade süt içmeyi daha çok tercih ediyor. Kahvehanelerimizde ve pastanelerimizde günlük 5 tonun üzerinde süt tüketiliyor. diye konutu.

Kahvehane iletmecisi Aydn Güngör de müterilerin talebi üzerine kahvehanede süt kaynatmaya baladn söyledi. yerine gelen her iki kiiden birinin süt mutlaka içmeyi tercih ettiini anlatan Güngör, günde ortalama 15 litre süt sattn bildirdi.

Havalarn soumasyla birlikte ocakta çayn yannda süt kaynatmaya baladklarn aktaran Güngör, Mevsim k olduu için müteri her zaman süt içmeyi tercih ediyor. Destek olsun diye sütü köylülerden alyorum. Sütümüz organiktir. K boyunca çaydan ziyade süt satyoruz. dedi.

çay bardanda süt

Kn çay bardanda süt içmek için kahvehaneyi geldiini aktaran Hac Ayan, hayvanclk memleketinde süte deer verilmesi gerektiini dile getirdi. Sadece kahvehanelerde deil evlerde de sütün tüketilmesini isteyen Ayan, Sütümüz kalitelidir, güzeldir. çok yer gezdim Bingöl sütü gibi temiz, kaliteli süt hiçbir yerde bulamadm. dedi.

Merkeze bal çukurca köyünde ikamet ettiini belirten Ali Baytemur ise i için kent merkezine geldiinde mutlaka scak bir bardak süt içtiini söyledi. Süttün üzerine bir çay ka kahve dökülerek içilmesinin daha lezzetli olduunu belirten Baytemur, Süt saf, organiktir. Bingöle urayanlar mutlaka süt içsin. dedi.

Bingöl Damzlk Sr Yetitiricileri Birlii Bakan Doan Koç da kahvehanelerde süt tüketilmesinin önemli ancak yetersiz olduunu belirtti. l genelinde ortalama günlük 30 ton süt üretildiine iaret eden Koç, Süt üretimi çok ancak süt satlmyor. Arz talepten fazla olduu için süt üreticinin elinde kalyor veya salmyor. Bunun sebebi de yerel firmalarn yapt yourt ve ayrann pazar bulamamasdr. Bunun için vatandalarmza, sadece süt içmeyi deil, bolca süt ve süt ürünlerini tüketmeyi tavsiye ediyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git