Cenaze namazını babası kıldırdı

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan kaymakam Muhammed Fatih Safıtürk'ün cenaze namazını babası kıldırdı.

Haberler 13.11.2016 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesindeki saldrda ehit düen Derik Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için Sakaryann Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde tören düzenlendi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn da katld törende cenaze namazn ehit kaymakamn babas kldrd.

KÜLLYEDE KENDSYLE TANITIK

Cenazede konuan Cumhurbakan Erdoan, ehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için, Ksa bir süre önce Külliyede kendisiyle tantmz bir kardeimizdi dedi.

BUNLARIN KÖKÜNÜ KAZIYACAIZ

Erdoan, konumasnda unlar kaydetti: Bir defa unu çok açk söylemek istiyorum. Bu topraklar sradan topraklar deil. Bu topraklardan hep uheda fkrd. Bu topraklar için bu millet çok ehit verdi. Bu adiler, bu alçaklar zannediyorlar ki Kandilde, urada burada yaptklar suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Allahn izniyle bunlarn kökünü kazyacaz.

DAM çIKII

dam cezas ile ilgili mesajlar da veren Erdoan, Allahn izniyle bunlarn kökünü kazyacaz. dam ile ilgili konu TBMMnin gündeminde. Bununla ilgili karar Bat deil biz veririz. Millletimin ne istedii aslolandr. ahsa kar ilenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demi, Hans ne demi bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demi bizi o ilgilendiriyor eklinde konutu.

BABAMI GÖREMYORUM ANNE

Olu ile einin tabutuna sarlan Ayegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. ehit kaymakamn 3 yandaki olu Asm Eren, annesi Ayegül Safitürke Babam göremiyorum anne dedi. Tabutu iaret eden anne Ayegül Safitürk ise Baban tabutta olum cevabn verdi. Anne ve olunun arasndaki diyalog herkesi alatt.

HARKASIN AKIM, çOK GÜZELSN AKIM

ehidin 3 yandaki olu Asm Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynamas törene katlan vatandalar duygulandrd. Törende ehidin ei defalarca Kaymakam Fatih Safitürkün tabutunu öptü. Acl e, defalarca sarld einin tabutuna bakarak, Bir kaymakam ehit olacak da senden bakasna yakmazd. Harikasn akm, çok güzelsin akm diye alad.

SOYLU GÖZYALARINI TUTAMADI

Törende konuan çileri Bakan Süleyman Soylu, ehit kaymakam Fatih Safitürk ile uzaktan akraba olduklarn ifade etti. Kaymakam Safitürkün Derikte güzel hizmetler yaptn hatrlatan Bakan Süleyman Soylu, birilerinin bu hizmetlerden rahatsz olduunu söyledi. Konumasnda zaman zaman duygu dolu anlar yaayan Bakan Soylu, konumas srasnda zor anlar yaad.

GÖRÜNCE CZ CIZ ETT

Bakan Soylu konumasnda unlar kaydetti: Hain ve alçak saldryla benim kaymakamm ehit etmilerdir. Bir eyi burada ilk kez söylüyorum. Muhammed Fatih kardeim benim ayn zamanda akrabamd. Bir bakanla bir kaymakamn o mesafesini hiç bozmad. Akrabayz Muhammed Fatih ile. Bilmenizi istiyorum ki o büyükelçiler, HDPnin grup sralarna oturduu zaman içim cz etti. Eyvah dedim terör örgütüne can suyu veriyorlar. Cesaret veriyorlar. Bir eyi milletimiz çok iyi anlad. Bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanlarn vekil o gün koltuklarna oturanlar asiller. Onlar bu topraklarn çocuklar deiller.

BU TERÖRÜ ÖYLE BR BTRECEZ K...

dam sloganlaryla sk sk kesilen Bakan Soylu öyle konutu: Dinimizin emri açktr. Siz onlar ölü sanrsnz ama onlar ölü deil diridirler. O hep eiyle evladyla annesiyle ve bu milletle birlikte olacaktr. Bu bayrak dalgaland sürece onun üzerine sevgili Muhammed Fatihin, 15 Temmuz ehitlerinin bu ülkenin varl, huzuru için kendi bedenini feda etmekten çekinmeyen her ehidimizin ad yazl olacaktr. Sabrl olacaz inallah. Milletimizin ba saolsun. üphe etmeyin. Bu terörü öyle bir bitireceiz kimse bir daha azna alamayacak. Bu namus sözümüzdür. Hiç merak etmeyin. Kaymakam bey, görev tamamlanacaktr. Rahat uyu.

NSAN SEL OLUTU

Arifiyede bütün evler ve dükkanlar Türk bayraklaryla donatlrken, cenaze namaznn klnd caminin minaresine de dev bir Türk bayra asld. Camiye çkan yollar trafie ve yayalara kapatlrken, vatandalar kendileri için ayrlan arama noktalarndan geçerek camiye alnd.

Cami ve avlusu ikindi vaktinden 2 saat önce dolarken, bu esnada Kuran- Kerim tilaveti yapld ve salavatlar getirildi. Öte yandan Kzlay görevlileri vatandalara lokum ve su datrken, baz vatandalarn ellerinde Türk bayraklaryla camiye geldikleri görüldü.

Safitürkün Türk bayrana sarl cenazesi görevli polislerce cenaze aracndan alnarak musallaya konuldu. Polisler Safitürkün tabutu önünde sayg nöbeti tutarken, TSKnn kuvvet komutanlklarndan subay ve astsubaylar törende hazr bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Sema Ramazanolu, eski çevre ve ehircilik Bakan Fatma Güldemet Sar, eski Kültür ve Turizm Bakan Güldal Akit ehidin ei Ayegül Safitürkü teselli etti.

Cumhurbakan Erdoan da ikindi namaz sonras ehidin ei Ayegül Safitürkün yanna giderek taziyelerini iletti ve bir süre sohbet etti.

CENAZE NAMAZINI BABASI KILDI

Cenaze namazn ehit Kaymakam Safitürkün babas Asm Safitürk kldrd. Cenaze namazndan önce cemaate seslenen Safitürk, herkesin bir gün Allaha döneceini söyledi. Safitürk, Bütün slam aleminin kendisiyle iftihar ettii, cümle ümmetin medar iftihar olan çok deerli kardeim Muhterem Cumhurbakanmzn -Allah kendisinden raz olsun-, onun destekçileri babakanlar, bakanlar, milletvekillerimiz ve bunlar destekleyen ve sevenleri de Allah muvaffak eylesin ifadelerini kulland.

Olunun 7. ve sonuncu çocuu olduunu, örencilik hayatnda kendisine hiçbir zorluk çkarmadn ve tüm kardeleri tarafndan sevildiini anlatan Safitürk, Böyle bir evlad kaybetmek kolay deil diye konutu.

TOPRAK URUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR

Cumhurbakan Erdoann sk sk Bayra bayrak yapan üstündeki kandr/Toprak urunda ölen varsa vatandr dizelerini seslendirdiini hatrlatan Safitürk, Hazreti Hamza gibi feci ekilde ehit olmas birinci tesellim, ikincisi de çok Muhterem Bakanmzn bu ifadesi. Bu vatann ekmeini yiyen, bu milletin vergisiyle ta Meclise kadar gelen, elektrik su paras ödemeyen, askerlik yapmayan, bu millete ihanet eden, -Yüce Rabbül Aleminden diliyorum, inallah bu ehit son ehidimiz olur- hunharca yavrumu ehit edenleri de Allaha havale ediyorum ifadelerini kulland.

ERDOAN KURAN-I KERM OKUDU

Cenaze namaz sonrasnda, Erdoan ve Yldrm ehit Kaymakam Safitürkün tabutuna omuz verdi. Terik tekbirleri eliinde cenaze aracna konulan Safitürkün cenazesi Cumhuriyet Mahallesindeki mezarla defnedildi. Cumhurbakan Erdoan, defin srasnda Kuran- Kerim okudu.

Ana Sayfaya Git