Cep telefonu alanlar dikkat!

Sıfır aldığı cep telefonu bozulunca küplere binen tüketici, soluğu satıcının yanında aldı. Satıcının ret cevabıyla sarsılan tüketiciye müjdeli haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek mahkeme, alındıktan bir süre sonra bozulan telefonun satıcıya iâde edilebileceğine hükmetti.

Haberler 08.04.2019 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonca cep telefonu kullancsn ilgilendiren emsl karar Yargtay 13. Hukuk Diresinden geldi. Satn ald telefonu bir süre sonra arzalanan tüketici, sözlemeden dönme talebiyle telefonu ald iyerine ide etti.

Bir süre sonra satc, madur tüketiciye baka bir telefon gönderdi. Bu telefon da bozuk çknca tüketici, soluu mahkemede ald. Tüketici Mahkemesinde ifade veren madur tüketici, daval tarafndan gönderilen kendisine it olmayan telefonun davalya idesine, satm sözlemesinden dönülmesine, 450 TL madd, 2 bin 500 TL manev zararn olay tarihinden ileyecek kanun faizleri ile davaldan tahsiline karar verilmesini istedi. Mahkemede savunma yapan daval iyeri sahibi, davann reddini talep etti. Mahkeme, davann reddine hükmetti.

YARGITAY KARAR

Davac tarafndan temyiz edilen karar, Yargtay 13. Hukuk Diresince bozuldu. Yeniden görülen davada mahkeme bu kez tüketiciyi hakl buldu. Davann ksmen kabulüne, dava konusu cep telefonunun davalya idesine, telefon bedeli olan 1.999 TLnin davaldan alnarak davacya verilmesine, davac tarafndan cep telefonu için yaplan 450 TL masrafn dava tarihinden itibaren ileyecek kanun faizi ile birlikte davacya verilmesine karar verdi. Mahkeme, manev tazminat talebinin reddine hükmetti. Karar bu kez daval i yeri sahibi temyiz etti. Devreye yeniden giren Yargtay 13. Hukuk Diresi, tüketicinin madur edildiine dikkat çekti. Davalnn temyizini reddeden dire, mahkeme kararn onad.

Ana Sayfaya Git