Çermik Kalesi için imzalar atıldı

Kale Mahallesinde bulunan Çermik Kalesinin çevre düzenlenmesi ve peyzaj çalışmaları startını alıyor.

Haberler 07.09.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesi Kale Mahallesinde bulunan çermik Kalesinin çevre düzenlenmesi ve peyzaj çalmalar ile ilgili çermik Belediyesi tarafndan Karacada Kalknma Ajansna sunulan proje kabul edildi. Karacada Kalknma Ajans ile çermik Belediyesi arasnda protokol imzaland.

MZALAR ATILDI

Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu, çermik Belediyesi tarafndan Karacada Kalknma Ajansna sunulan çermik Kalesinin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalmalaryla ilgili projelerinin daha önce kabul edildiini belirterek, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekteri Hasan Maral ile protokol imzaladklarn söyledi. çermik Belediyesi tarafndan Turizm Rotalar ve Akll Kentler Mali Destek Programna sunulan tarihi çermik Kalesi çevre düzenleme projesinin destek almaya hak kazandn belirten Karamehmetolu, 2018 yl Turizm Rotalar ve Akll Kentler Mali Destek Programnn amac birbirinden bamsz olarak desteklenmi ve düzenlenmi turistik alanlarn, bütüncül bir bak açs ile yeniden deerlendirilerek, belirli rotalar oluturulmas ve bu rotalar üzerinde gerekli iyiletirmelerin yaplmasnn yan sra, imdiye kadar yaplan düzenleme çalmalarn tamamlayc olarak; bu rotalar üzerinde insan hareketliliinin ve yoksul kesimlerin öncelikli olmak üzere, ekonomik ve sosyal faydann salanmas olduunu söyledi.

çEVRE DÜZENLEMES

çermik Belediyesi tarafndan sunulan ve destek almaya hak kazanan proje için Karacada Kalknma Ajansnda sözleme imzaladklarn ve proje faaliyetlerine balandn dile getiren Bakan Karamehmetolu, Proje ile tarihi çermik Kalesinin korunarak gelitirilmesi, görünürlük ve eriilebilirliinin salanmas hedeflenmektedir. Bu kapsamda oluabilecek doal afetlere kar önlem alnmasnn yan sra, çevre düzenlemesi, peyzaj ve vatandalarn ziyaretlerini rahat bir ekilde tamamlamas için gerekli dier önlemlerin alnarak bölgenin bir çekim merkezi haline getirilmesi amaçlanmaktadr dedi.

Ana Sayfaya Git