Çermik Kalesi’nin çehresi değişecek

Çermik ilçesinde bulunan tarihi kalenin çevre düzenlenmesi ve peyzaj çalışmalar ile ilgili İlçe Belediyesince Karacadağ Kalkınma Ajansına sunulan proje kabul edildi.

Haberler 27.07.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu, Turizm Rotalar ve Akll Kentler Mali Destek Programna sunulan Tarihi çermik Kalesi çevre Düzenleme Projesi destek almaya hak kazandn belirtti. 2018 Yl Turizm Rotalar ve Akll Kentler Mali Destek Programnn amacnn birbirinden bamsz olarak desteklenmi ve düzenlenmi turistik alanlarn, bütüncül bir bak açs ile yeniden deerlendirilmesi olduunu anlatan Karamehmetolu, Belirli rotalar oluturulmas ve bu rotalar üzerinde gerekli iyiletirmelerin yaplmas yan sra, imdiye kadar yaplan düzenleme çalmalarn tamamlayc olarak, bu rotalar üzerinde insan hareketliliinin ve yoksul kesimler öncelikli olmak üzere, ekonomik ve sosyal faydann salanmasdr dedi.

KALENN çEHRES DEECEK

Proje için önümüzdeki günlerde sözleme imzalanacan anlatan Bakan Karamehmetolu, Proje ile tarihi çermik Kalesinin korunarak gelitirilmesi, görünürlük ve eriilebilirliinin salanmas hedeflenmektedir. Bu kapsamda oluabilecek doal afetlere kar önlem alnmasnn yansra, çevre düzenlemesi, peyzaj ve vatandalarn ziyaretlerini rahat bir ekilde tamamlamas için gerekli dier önlemlerin alnarak bölgenin bir çekim merkezi haline getirilmesi amaçlanmaktadr diye konutu.

Ana Sayfaya Git