Çermik'te termal turizm toplantısı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde termal turizm master ve kentsel tasarım projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Haberler 28.02.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaymakamlk toplant salonunda düzenlenen toplantya, Kaymakam Nazl Demir, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, Dicle üniversitesi Rektörlüü Genel Sekreter Yardmcs Haci Ylmaz, kamu kurum ve kurulularn müdürleri ile davetliler katld.

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maraln açl konumasyla balayan toplant, Kaymakam Demirin çermik termal turizm master ve kentsel tasarm projesi ile ilgili konumasyla devam etti.

TERMAL TURZM

Kaymakam Demir, çermik ilçemiz sahip olduu ifal kaplcalar, doas, tarihi ve kültürel zenginlii ile esiz bir ilçe olup geçmiten beri bölgesel olarak önemli bir ziyaret merkezi olmutur. Sahip olduu huzur ve güven ortam ilçemize bölgesinde önemli bir cazibe kazandrmtr.2019 yl ekim aynda yaptmz çermik termal turizm master plan ve kentsel tasarm projesi deerlendirme toplantsnda paydalarla istiare yaplm bugün geldiimiz noktann tohumlar atlmtr. lçemizin ana lokomotifi konumunda olan termal turizm konusunda önemli bir gelime potansiyeli oluturulacak. Plana uygun olarak yaplacak yatrmlarla ilçemizin tüm cevherleri hem ilçe hem il hem de ülke ekonomisine önemli katk salayacak hale gelecektir dedi.

Master plan kapsamnda 50 proje paketi açkland. Bundan sonraki süreçte bu projelerin hayata geçirilmesine yönelik admlarn ilgili kurum ve kurulular tarafndan atlaca vurguland.

Ana Sayfaya Git