Cesedini alamadılar

Sınırda öldürülen Haşem Tilever'in cenazesi 4 gündür ailesine teslim edilmiyor.

Haberler 06.08.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran pastarlar tarafndan açlan ate sonucu yaamn yitiren Haem Tilaverin cenazesi, 4 gündür ailesine verilmiyor. rana giden aile, oyalandklarn belirterek cenazelerinin bir an önce verilmesini istedi.

Türkiye-ran snrnda bulunan Arnn Doubayazt ilçesi Kzlkaya (Belasor) köyünde snr ticareti yapan köylülere 2 Austosta ran askerleri tarafndan ate açlm ve Haem Tilaver adl genç ar yaralanmt. Saatlerce yaral bir ekilde bekletilen Tilaver, ardndan rann çaldran (Qeleni ) kentinden gelen ambulansa bindirilerek hastaneye götürülürken yolda hayatn kaybetmiti. Tileverin cenazesi 4 gündür aileye teslim edilmiyor.

SÜREKL OYALIYORLAR

Haem Tilaverin abisi Burhan Tilaver, kardeinin cenazesini almak için 4 gündür randa beklediini ama bürokratik ilemlerle oyalanarak cenazelerini alamadklarn belirtti. Tilaver, Bizler 4 gündür burada bekletiliyoruz ve bize uraya git buraya git deniliyor. Doktordan rapor almak için bavuruyoruz 5 dakikada çkarp verecei raporu 2 gün sonra veriyor. Biz biran önce cenazemizi alp defnetmek istiyoruz dedi.

Tilaverin öldürüldüü gün yannda bulunan ve gözaltna alnan 4 gencin ise ran mahkemesinde yarglandklar ve Türkiyeye teslim edilecekleri bilgisine ulald.

Ana Sayfaya Git