Çevrenin minik dedektifleri?

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesinin "Sıfır Atık projesine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği proje ile ilçede 30 bin çocuğa çevre eğitimi verildi.

Haberler 16.01.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Kayapnar Belediyesince uygulanan proje ile çevrenin temizliine çocuklar da dedektif olarak katk sunacak.

Merkez Kayapnar Belediyesi, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann balatt Sfr Atk projesi kapsamnda çevre bilincinin önemine dikkati çekmek, farkndalk oluturmak amacyla çevre Dedektifi projesini hayata geçirdi.

Bu kapsamda ilçede 4. snfta eitim gören 30 bin çocua çevre eitimi verildi.

çocuklar arasndan belirlenecek 6 bin 500 çevre dedektifi, çevresel olumsuzluklara kar vatandalar uyarmak için düdükleri ile sahaya inecek.

Minik dedektifler, verilen görev kapsamnda çevreye çöp atanlar, aaçlara ve bitkilere zarar verenleri, kat, teneke, cam , plastik ve pil gibi geri dönüümü olan maddeleri geri dönüüm kutusuna atmayanlar, su kaynaklarn kirletenleri, yeil alanlar korumayanlar, su ve elektrik israf yapanlar, hayvanlara zarar verenleri düdükleriyle uyaracak.

Kayapnar Belediyesi toplant salonunda bir araya gelen çocuklar, çevre bilinci ile ilgili aldklar kendi kararlarn Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ünal Koça iletti.

- Kirlenmenin önüne geçeceiz

Koç, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayelerinde balatlan Sfr Atk projesine destek vermek amacyla çalmalar sürdürdüklerini söyledi.

Daha güzel ve daha temiz bir Kayapnar için çevre Dedektifi projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Koç, Eitim alan yaklak 30 bin örencimizden 6 bin 500 çocuumuz gönüllü çevre dedektifi olacak. Bu çocuklarn yeil düdükleri, apkalar ve kartlar olacak. Bugün de burada çeitli kararlar aldlar. Bu kararlar Kayapnar Belediyesi olarak hayata geçireceiz. Gelecek çocuklarmzn. Onlara güzel bir gelecek brakmak istiyoruz. diye konutu.

Artk çocuklarn da yönetime katldn dile getiren Koç, Kendi kararlarn kendileri alacak, biz de uygulayacaz. Dedektifler vatandalar uyararak, çevrenin kirlenmeden temiz kalmasn salayacak. Aslnda kirlenmenin önüne geçmi olacaz. Atklarn geri dönüümünü de salayarak ekonomiye katkmz olacak. dedi.

- çevreyi kirletenleri uyaracam

çevre dedektiflerinden Huzeyfe Jiyan Gümü (9), aldklar eitimin çok faydal olduunu belirtti.

Okulumuzda bir toplant yapmay düünüyorum. Aklmda projelerim var. Pankart hazrlayp snf snf dolaarak onlar çevre temizlii hakknda bilinçlendirmek istiyorum. Artk düdük ile çevreyi kirletenleri uyaracam. diyen Gümü, amacnn temiz bir dünyaya katk sunmak olduunu aktard.

Vildan Levent (10) de proje ile çevre temizliine ilikin bilgi aldklarn ifade etti.

çevre temizliine daha fazla dikkat edeceini ve dikkat etmeyenleri de uyaracan dile getiren Levent, Bundan sonra çevreye çöp asla atmayacam. çünkü çöplerin çevreye ne kadar zarar verdiini gördüm. çevremizi temiz tutmalyz. Artk düdüüm hep yanmda olacak. Her yerde yere çöp atanlara düdük çalacam ve onlar uyaracam. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git