'Ceylan Önkol dosyası cezasız bırakıldı'

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, 'Kayıplar bulunsun, failler yargılansın' eylemi yaptı.

Haberler 30.09.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi ve kayp yaknlar, 555inci haftasna giren Kayplar bulunsun, failler yarglansn eylemini dernek binasnn önünde gerçekletirdi. Kayplarn fotoraflarnn tand eyleme, HD Diyarbakr ube Bakan Abdullah Zeytun, yerine kayyum atanan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DBB) Bakan Selçuk Mzrakl, kayp yaknlar ve HD yöneticileri katld. Eylemde ilk olarak konuan HD Kayp Komisyonu üyesi Adnan Örhan, Bu annelerin sesi adaletin sesidir hakikatin sesidir dedi.

HESABINI VERMEK ZORUNDASINIZ

Örhan, yargnn imdiye dek faillerin bulunmasna dair hiçbir olumlu adm atmadn ve failleri cezalandrmak yerine ödüllendirdiini söyledi. Örhan, Kayplarmzn hesabn vermek zorundasnz dedi.

ADALETN SALANMASI GEREKR

Mzrakl ise, 555 haftann yllara indirgenmesinin 10 buçuk yl ettiini belirterek evlat acsnn sineye çekilecek bir durum olmadn aktard. Analarn da artk mezar talarna, evlatlarnn kemiklerine ulamas gerektiini söyleyen Mzrakl, Hakikatin ortaya çkmas için adaletin tesis edilmesi gerekir. Adalet salanrsa hikaye batan yazlacaktr eklinde konutu.

ÖLMEKLE BTMEYZ

Biz ölmek ile bitmeyiz diyen Mzrakl, Hak ve özgürlük mücadelesi verenler öldürmekle bitmezler. Hak, adalet ve onun ardndan ise gereken toplumsal yüzlemedir diye konutu.

CEYLAN ÖNKOL DOSYASI CEZASIZ BIRAKILDI

HD Kayp Komisyonu Üyesi Hasan Yalçn ise Diyarbakrn Lice ilçesi enlik köyüne bal Hambaz mezrasnda 28 Eylül 2009da hayvanlarn otlatrken karakoldan atld belirtilen havan mermisiyle yaamn yitiren 14 yandaki Ceylan Önkolun ölüm yl dönümünde kendisini andklarn ve Ceylan Önkol dosyasnn dier faili meçhul dosyalar gibi cezasz brakldn ifade ederek hukuk mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini aktard.

KAYIP MEHMET YANEN VE HASAN KANAT

Bu hafta, 17 Temmuz 1994te Diyarbakrn Hani ilçesine bal Kaledibi (Seyar) Köyünden Bolu Komando Tugay askerleri tarafndan gözaltna alnarak, bir daha kendilerinden haber alnamayan Mehmet Yanen ve Hasan Kanatn kayp hikayesi okundu. HD Diyarbakr ubesi önünde gerçekleen eylem, 5 dakikalk oturma eylemiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git