Ceza 5 kat artırıldı!

İğrençliği kızı ortaya çıkardı. Bismil ilçesinde 12 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan şahısın cezasını mahkeme 5 kez artırarak, 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberler 09.02.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismilde bir imamn Kuran kursunda 12 yandaki kz çocuuna cinsel istismarda bulunduu gerekçesiyle açlan davann durumas 1. Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumaya tutuklu sank Yusuf Ö. katlrken, avukatlar da hazr bulundu. ddia makam, verdii mütalaada sank hakknda 8 yldan 19,5 yla kadar hapis ile cezalandrlmasn istedi. Yaplan savunmalarn ardndan kararn açklayan mahkeme, cinsel istismar ve kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarn ilediine karar vererek, sana toplam 25 yl hapis cezas verdi. Verilen cezada indirim uygulamayan mahkeme, sann tutukluluk halinin devamna karar verdi.

DYARBAKIRda camide, Diyanet leri Bakanlnn izni olmadan Kuran eitimi verdii H.. (12) isimli kz çocuuna cinsel istismarda bulunduu suçlamasyla tutuklu yarglanan imam Yusuf Özer (32), 26 yl 10 ay 15 gün hapis cezasna çarptrld. Özeri üst snrdan cezalandran mahkeme heyeti, 5 kez artrm uygulad ceza orannda indirim uygulamad.

Diyarbakrn bir ilçesinde yaayan T.., 7 Temmuz 2017 tarihinde, kz H..nin dolabnda cep telefonu buldu. Telefonu inceleyen T.., tanmad bir numaradan kzna çok sayda uygunsuz mesaj geldiini gördü. Olay kzna soran T.., telefonu veren ve mesajlar atan kiinin H..ye Diyanetin izni olmadan Kuran eitimi veren cami imam Yusuf Özer olduunu örendi. Jandarmaya bavuran T.., kadrolu olarak çalt camide Kuran eitimi veren Özer hakknda ikayetçi oldu. Gözaltna alnan evli ve 2 çocuk babas Özerin H..ye verdii telefona çok sayda uygunsuz mesaj gönderdii tespit edildi. Özerin 2 gün içinde küçük kz 10 kez arad ancak cevap alamad belirlendi. Yusuf Özer, ilemlerinin ardndan sevk edildii adliyede tutukland, ilçe müftülüü tarafndan aça alnd, hakknda idari soruturma açld.

BZ REZL EDECEN SÖYLEYP, TEHDT EDYORDU

Soruturma kapsamnda ifadesi alnan madur H.., Özerin kursa gelen 4 kz çocuuna ilgi gösterdiini belirterek, Camiden ayr olan snf bölümünde bana ve dier kzlara sarlarak öpüyor ve vücudumuza dokunuyor. Bir kez yapt srada elini srdm. Bazen bizi kursun mutfak bölümüne götürüp, ayn eyleri yapyor. Snfta bize hamile kalmak ve tecavüz gibi konulardan bahsediyor. Bizi kucana oturtup, Canm, akm, sevgilim, sultanm gibi kelimeler kullanyor. Bazen de bizi zorla evine götürüyor. Son olarak bana bir cep telefonu verip, sürekli görümek istediini söyledi. O günden beri sürekli arayp, mesaj att. Aramalara cevap vermedim. Bu durumu ailemize anlatrsak, bizi rezil edeceini söyleyip tehdit ediyordu dedi.

CNSEL BR AMACIM YOKTU

Yusuf Özer ise ifadesinde, 1.5 yldr imam olarak görev yaptn belirterek, Ayn zamanda kz örencilere Kuran eitimi veriyorum. Örencilere yönelik öpme, okama ve sarlma gibi hareketlerde bulunmadm. Zaman zaman elimi örencilerin omuzlarna atarak, sarlyordum; ancak bu hareketleri cinsel amaçla yapmadm. Snfta cinsel içerikli hikayeler anlatmadm. Mesajlar yazarken, kötü bir niyetim yoktu diye konutu.

ALE BASKISI YÜZÜNDEN FADE VERMEK STEMYORLAR

Soruturmay tamamlayan savclk, Özer hakknda çocuun cinsel istismar ve cinsel amaçla çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 33 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. ddianamede, madurun ifadelerinde ad geçen dier 4 örencinin beyanlarnn alndn, ancak iddialar dorulamadklarn ifade edildi. Bunun üzerine yeniden ifadesi alnan H..nin ilk beyann tekrar ettiini, dier arkadalarnn ise aile basks nedeniyle ifade vermek istemedii belirtildi.

12 YAINDAK MADUR KAYETç OLDU, BABASI OLMADI

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sank Yusuf Özerin yarglanmas, Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Talimatla ifadesi alnan madur çocuk, ikayetçi olurken, babas ise ikayetçi olmad. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn avukat Remzi Atalay ile Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi avukatlarnn da katlma talebinde bulunduu yarglamada, iddianamenin okunmasnn ardndan durumann genel ahlak nedeniyle kapal yaplmasna karar verildi.

NDRMSZ CEZAYA 5 KEZ ARTIRIM YAPILDI

Davann dün görülen son durumasnda kararn açklayan mahkeme heyeti, Yusuf Özeri çocuun cinsel istismar ve cinsel amaçla çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 26 yl 10 ay 15 gün hapis cezasna çarptrd. Sann suçu, bakm ve gözetme yükümlülüü olduu örencilerine kar ve birden çok kez ilediini belirten heyet, ceza orannda 5 kez artrm yapt. Sann pimanlk duymamasn ve cezann gelecei üzerindeki olas etkisini dikkate alan heyet, ceza orannda indirim de yapmad. Sann, suçlar memuriyet yetkisini kötüye kullanarak, ilediine dikkat çeken heyet, Özerin cezasnn infazndan sonra ilenmek üzere 10 yl süreyle sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden, TBMM üyeliinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunlarn denetim ve gözetimi altnda bulunan kurum ve kurulularca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yasaklanmasna karar verdi.

Mahkeme heyeti, ayrca 26 yl 10 ay 15 gün boyunca çocuklar üzerindeki vesayet ve velayet haklarnn kstlanmasna hükmettii Yusuf Özerin tutukluluk halinin devamna karar verdi.

Ana Sayfaya Git