Ceza infaz koruma memur adayları yeterlilik testinden geçti

Gaziantep ve Diyarbakır ceza infaz kurumlarına, sözleşmeli infaz koruma memuru alımı için başvuran 6 bin 260 kişi için yeterlilik testi düzenlendi.

Haberler 15.11.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantepte, ceza infaz kurumlarna alnacak sözlemeli infaz koruma memurluuna bavuran 6 bin 260 kii boy ve kilo testinden geçiriliyor.

Adalet Bakanl tarafndan yetkilendirilen Gaziantep Adalet Komisyonu Bakanlnca gerçekletirilen yeterlilik testi kapsamnda, boy ve kilo ölçümü için Gaziantep Kamil Ocak Spor Salonu önünde sraya giren adaylar, gerekli belgeleri masalarda görevli memurlara teslim ettikten sonra içeri alnd.

Salonda oluturulan 3 ayr ölçüm noktas için sraya giren adaylar, ayakkablarn çkard, çplak ayakla boy ve kilolarn ölçtürdü.

NFAZ KORUMA MEMUR ADAYLARI

Sözlemeli ceza infaz koruma memurluu için yaklak 15 bine yakn bavuru yapld, bunlarn ilgili komisyonca 2016da yaplan KPSS snav puanna göre elenerek 6 bin 260a düürüldüü belirtildi.

Yaplan boy ve kilo ölçümlerini geçen adaylarn sözlü snava alnacan belirten yetkililer, Gaziantepe 49, Diyarbakra ise 542 erkek ve 35 kadn olmak üzere 626 ceza infaz koruma memurunun alnacan aktard.

Önceki gün balayan ölçümler, bugün de devam edecek.

anlurfann Birecik ilçesinden gelen Abdulhadi çiçek, Kahramanmara Sütçü mam Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji bölümü mezunu olduunu söyledi.

çiçek, yeterlilik testini geçip sözlü snava girebilmeyi istediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git