Cezaevine dönmek istemiyorlar

Kovid izni sona eren mahkumlar cezaevine dönmek istemiyor

Haberler 15.11.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemi nedeniyle 15 Nisan 2020de açk cezaevlerinden evlerine gönderilen mahkmlarn 19 aylk salgn izni, 30 Kasmda sona erecek. Yeniden cezaevine gitmek istemeyen mahkmlar ve aileleri, Bakrköy Meydannda bir araya gelerek eylem yapt. Yeniden yarglanma talebinde bulunan mahkmlar, eylemin ardndan ellerindeki güvercinleri gökyüzüne brakt.

Türkiyede, 15 Nisan 2020de açk cezaevlerindeki mahkmlar, koronavirüs nedeniyle geçici olarak evlerine gönderilmiti. Pandemi süreci içerisinde 19 aydr serbest olan mahkmlarn izni 9 defa uzatld. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda toplanan kabinede alnan karar ile mahkmlarn salgn izninin bir kere daha uzatlmamas kararlatrld. Buna göre 30 Kasmda sona erecek salgn izni kapsamnda, mahkmlara cezaevlerine dönmeleri için tebligat gönderilecek. Cezaevine dönmeyen mahkmlar ise firari saylacak.

ledikleri suç sonucunda aldklar cezann büyük ksmn tamamlayarak salgn iznine çkan çok sayda mahkum ve yaknlar, bugün saat 15.00te Bakrköy Meydannda bir araya geldi. Valilik izni ile yaplan eylemde mahkumlar, cezaevine dönmek istemediklerini ifade ederek, yeniden yarglanma talebinde bulundular. Yaplan eylemin ardndan mahkumlar, ellerindeki güvercinleri gökyüzüne braktlar.

BU NSANLAR 19 AYDA , ALE VE çOCUK SAHB OLDULAR

Mahkumlar adna açklamada bulunan Adil Yaam Dernei Bakan Muhammed Haluk çavuolu, Pandemiden dolay TBMMden AK Parti ve MHPnin oylaryla infaz yasas çkt. Pandeminin cezaevindeki insanlara daha büyük risk olaca için iyi halli mahkumlarn kovid izni ile evlerine gelmesi için bir madde koydular. Bu izin pandemi devam edene kadar devam edecekti. Adalet Bakan Abdülhamit Gül tarafndan bu insanlarn geri çarlmas için bir çar yapld. 91 bin mahkum, herhangi bir denetleme mekanizmas olmadan 19 aydr hiçbir suça karmad. Bu insanlar, 19 aylk süre içerisinde i kurdular, aile kurdular, çoluk çocuk sahibi oldular. Bu insanlar slah oldular. dedi.

Ana Sayfaya Git