Cezaevinin yerine okul yapılıyor

Batman'ın Gercüş ilçesinde kapatılan cezaevinin yerine okul yapılıyor.

Haberler 14.11.2016 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümlü ve tutuklularn 10 yl önce Midyat M Tipi Kapal ve Açk Ceza nfaz Kurumuna nakledilmesinin ardndan kapatlan Gercü Cezaevinin binas ykld.

Cezaevinin yerine Milli Eitim Bakanlnca (MEB) 5 bin metrekarelik alanda, yaklak 6 milyon lira bütçeyle inasna balanan imam hatip lisesi, 2017de hizmete açlacak.

Örenci says 7 bin 200 olan ilçede yapmna balanan 16 derslikli okul, tamal eitim kapsamnda köylerdeki örencilere de eitim hizmeti sunacak. Okulda 560 örencinin eitim görmesi planlanyor.

YERNE OKUL YAPILIYOR

lçe Milli Eitim Müdürü Serkan Soyvural, binann ilçede 50 yl cezaevi olarak kullanldn söyledi.

Yklan cezaevinin yerine okul yaplmasndan duyduklar memnuniyeti dile getiren Soyvural, ilçedeki ihtiyaç üzerine Milli Eitim Bakanlnn yatrm programna alnan okulun inaatna ksa süre önce baladklarn belirtti.

Okulun 2017nin banda açlmas için çalmalarn hzla sürdüünü ifade eden Soyvural, Cezaevinin yerine bir eitim yuvasnn kurulmas bizi mutlu ediyor. Bir eitimci gözüyle bu eitim yuvas bizi ayrca mutlu etmektedir. dedi.

Okulun ilçe için önemine deinen Soyvural, Buras ayn zamanda tamal eitimin de yapld bir merkez olacak. Burada altn nesiller yetiecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git