Cezaevlerinde alarm verildi

Türkiye genelindeki 387 açık ve kapalı cezaevinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılarak, Silivri, Sincan ve Şakran cezaevlerinde uçaksavarların yer aldığı hava savunma sistemleri kuruldu.

Haberler 18.11.2016 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelindeki 387 açk ve kapal cezaevinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çkarlarak, Silivri, Sincan ve akran cezaevlerinde uçaksavarlarn yer ald hava savunma sistemleri kuruldu.

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriiminin ardndan Türkiye genelindeki 387 kapal ve açk ceza infaz kurumundaki güvenlik önlemleri yeniden gözden geçirildi. Yaplan deerlendirmeler sonucunda cezaevlerinde iç ve d güvenlik tedbirleri artrld.

Buna göre, cezaevlerindeki iç güvenlikte nöbet sistemleri deitirildi, özellikli olan alanlardaki görevliler ile gece çalacak personel saysnda arta gidildi. Öte yandan cezaevlerindeki güvenlik kamera kaytlarn inceleyen birimde çalan personel says da artrld.

Tek kiilik odalarda kalan hükümlü veya tutuklularn, gerekli güvenlik önlemleri alnarak bir saatten az olmamak üzere hep ayn kiilerle havalandrmaya çkmalarnn salanaca bildirildi. Söz konusu hükümlü ve tutuklularn havalandrmaya çkp çkmadklarnn ise tutanak altna alnarak takip edilecei ifade edildi.

- Üç cezaevi uçaksavarlarla korunuyor

Adalet Bakanl Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüünce Jandarma Genel Komutanl ile yaplan deerlendirmeler sonucunda, cezaevlerinin d güvenlikleri de yeniden yaplandrld.

Cezaevlerindeki d güvenlik önlemleri üst seviyeye çkarlarak, Ankara Sincan, zmir akran ve stanbul Silivri cezaevlerine uçaksavarlarn yer ald savunma sistemleri kuruldu.

Cezaevlerindeki ileyi ve hakimiyet konusunda da tedbirler artrld. Baz durumlarda, tutuklularn sevk ve nakillerinde jandarmann yan sra polisin de yer almasna ilikin düzenleme yapld kaydedildi.

Ceza infaz kurumlarnda çkabilecek yangnlara kar da tedbirlerin alnd belirtildi.

- Kurumlarmz kontrolümüz altndadr

CTE Genel Müdürlüünün yürüttüü, tüm cezaevlerinin 24 saat süresince takibine ilikin çalmalarn sürdüü, cezaevleriyle ilgili nöbetçi hakimlikler tarafndan genel müdürlüe yaplan anlk bilgilendirmelerin devam ettii örenildi.

Konuya ilikin AA muhabirine açklamalarda bulunan CTE Genel Müdürü Enis Yavuz Yldrm ise Cezaevlerimize personel takviyesinde bulunuluyor. Bu yl sonuna kadar 7 bin 500 personel göreve balam olacak. Ceza infaz kurumlarmzda iç ve d tehlikelere kar hükümlü ve tutuklularmzn saln da koruyacak tedbirler alnmaktadr. Kurumlarmz tamamen kontrolümüz altndadr. Genel müdürlüümüzce 24 saat esasna göre tüm kurumlarmz takip edilmektedir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git