Cezaları belli oldu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Demirtaş'a 43 yıldan 142 yıla, Yüksekdağ için de 30 yıldan 83 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberler 18.01.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demirta ve Yüksekda hakknda hazrlanan iddianameler, Ar Ceza Mahkemelerine sunuldu. Demirta hakknda tanzim edilen iddianamede, üphelinin PKK/KCK terör örgütünün yöneticisi olduu, bu kapsamda örgütün siyasi alan merkezi sorumlusu olarak faaliyetlerini yürüttüü bildirildi.

6-8 Ekim olaylar

Deiik tarihlerde Demirtan katld örgütün yasama organ konumunda olan DTK içerisinde de yönetici sfatyla hareket ederek eylem ve ilemlerde bulunduu belirtilen iddianamede, Demirtan 6-8 Ekim 2014 tarihindeki sokak olaylarnn meydana gelmesinde HDP Merkez Yürütme Kurulundan ve sonrasnda yaplan açklamann etkili olduu belirtildi.

Örgüt yöneticisi

Yüksekda hakknda tanzim edilen iddianamede ise üphelinin örgütün yasama organ konumunda olan DTK içerisindeki faaliyetleri ve dier eylemleri nedeniyle terör örgütünün yöneticisi sfatyla cezalandrlmas istendi. Yüksek dan eylemlerine geni yer verilen iddianamede Yüksekdan 30 yldan 83 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

DYARBAKIR Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda tutuklanan HDP E Genel Bakanlar Selahattin Demirta hakknda 142 yla kadar, Figen Yüksekda hakknda ise 83 yla kadar hapis cezas istemiyle iddianame hazrland.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda 4 Kasm günü tutuklanan HDP E Genel Bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda hakkndaki soruturmalar tamamland. Soruturma sonucunda hazrlanan iddianame bugün onaylanarak 8inci Ar Ceza Mahkemesine gönderildi.

HAZIRLANAN DDANAME

Edinilen bilgilere göre, hazrlanan iddianamede Selahattin Demirtan PKK/KCK terör örgütünün yöneticisi olduu, bu kapsamda örgütün siyasi alan merkezi sorumlusu olarak faaliyet yürüttüü, ayrca deiik tarihlerde katld örgütün yasama organ konumunda olan DTK içerisinde de yönetici sfatyla hareket ederek eylem ve ilemlerde bulunduu iddia edildi.

6-8 EKM OLAYLARINDAN

Demirtan deiik tarihlerde yapt birçok konumada terör, cebir ve iddet olgusunu meru gösterecek ifadelerde bulunarak terör örgütünün propagandasn yapt kaydedilen iddianamede, 6-8 Ekim olaylar olarak bilinen Kobani olaylarnn meydana gelmesinde HDP MYKsndan ve sonrasnda yaplan açklamann etkili olduu iddia edildi. ddianamede Demirta hakknda, Terör örgütü yöneticilii, Terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve gösteri yürüyüleri kanununa muhalefet, Halk kin ve dümanla alenen tahrik, Halk kanunlara uymamaya tahrik, Suç ilemeye tahrik ve Suçu ve suçluyu övme suçlarndan 43 yldan 142 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

ÖRGÜT YÖNETCS

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca HDPnin dier E Genel Bakan Figen Yüksekda hakknda hazrlanan iddianamede ise, üphelinin örgütün yasama organ konumunda olan DTK içerisindeki faaliyetleri ve dier eylemleri nedeniyle terör örgütünün yöneticisi sfatyla cezalandrlmasnn istendii örenildi. Yüksekdan deiik tarihlerde yapt konumalarla örgütün propagandasn yapt belirtilen iddianamede, üphelinin Toplant ve gösteri yürüyüleri kanununa muhalefet, Halk kin ve dümanla alenen tahrik, Suç ilemeye tahrik suçlarndan 30 yldan 83 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi. ddianamede ayrca, Yüksekdan 6-8 Ekim olaylar olarak bilinen olaylarn meydana geldii tarihte HDP MYKsnda bulunmu olmas ve yaplan açklamada imzasnn olmas nedeniyle sokak hadiselerinin meydana gelmesinde sorumlu tutulduu iddia edildi.

Ana Sayfaya Git