Cezaya 20 taksit isyanı

Şırnak'ta aralarında husumet bulunan Agit Saknak (26) tarafından taş ve sopayla yaralandığı öne sürülen aşçı Leyla Yıldırım (23) mahkemenin Saknak’a 2 bin 240 TL para cezası vermesine ve bu cezanın 20 eşit taksitle ödenmesine hükmetmesine tepki gösterdi. Genç kız, "Yaşadığım yerde hiçbir şekilde güvende değilim. En ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

Haberler 02.11.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, 29 Nisan 2018de merkeze bal Kumçat beldesinde meydana geldi. Leyla Yldrm, ilik kanseri tedavisi gören ve silahl kavgada öldürülen kardei Nihat Yldrmn katil zanllarnn akrabas olan Agit Saknak arazilerinde hayvan otlattn görüp, uyarnca tartma çkt. Tartma ksa sürede kavgaya dönütü. Kavgada, Leyla Yldrm ald sopa ve ta darbeleriyle yaraland. Olaydan sonra hastaneye gidip darp raporu alan Yldrm, Saknaktan ikayetçi oldu. Yürütülen soruturmann ardndan Agit Saknak hakknda rnak Asliye Ceza Mahkemesinde dava açld. Yarglanan Agit Saknak, basit bir tbbi müdahaleyle giderilecek ekilde kasten yaralama suçundan 2 bin 240 TL para cezasna çarptrld. Mahkeme, sann ekonomik ve ahsi hallerini göz önünde bulundurarak cezay 20 eit taksitle ödemesine ve 5271 sayl Ceza Muhakemeleri Kanununun 231/8 maddesi uyarnca 5 yl süre ile denetim süresine tabi tutulmasna karar verdi.

TEPK GÖSTERD

Karara tepki gösteren Leyla Yldrm, Kendisini koyunlar bizim arazimizde otlatmamas konusunda uyardmda bana küfür etti. Sülalen de gelse gitmem buradan dedi. Daha sonra üstüme saldrd. Ta ve sopayla azma, koluma vurdu. Olay srasnda telefonum da krld. Azmdan-burnumdan kan gelirken karakola gittim. Daha sonra darp raporu aldm. Kolumdaki ve vücudumdaki darbelerin acsn 1 ay çektim dedi.

BAKA EHRE TAINDI

Tehdit edildii için rnaktan ayrlan ve gizli tuttuu ehre tanmadan önce Adanadaki akrabalarn ziyaret eden Yldrm, kardeinin öldürülmesinden sonra Saknak ailelerince ikayetini geri çekmesi için defalarca tehdit edildiini öne sürdü. Yldrm, Yaadm yerde hiçbir ekilde güvende deilim. Mahkeme 2 bin 240 TL para cezas verdii gibi, bunu da 20 takside böldü. Bu kiinin cezalandrlmasn, ne gerekiyorsa onun yaplmasn istiyorum. Kadn iddetine ne ceza veriliyorsa, en ar cezann verilmesini istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git