CHP'li Öztrak: Farkın kapanmayacağı ortada

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İstanbul'da Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki farkın 18 bin 742 olduğunu kaydederek, "Bu farkın kapanmayacağı ve Ekrem İmamoğlu'nun artık mazbatasını alması gerektiği ortadadır" dedi.

Haberler 06.04.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs ve Sözcüsü Öztrak, partisinin genel merkezinde basn toplants düzenledi. Öztrak, yerel seçimin kampanya süreciyle deil, seçim bittikten sonra yaanan gelimelerle hatrlanacan söyledi. Sandn demokrasinin namusu olduunu dile getiren Öztrak, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yönelik eletirilerde bulunarak, unlar söyledi:

stanbul ve Ankara kararlar YSKnn geçmi kararlarna aykrdr. Balkesir Belediye Bakanlnda Y Partinin itiraznn reddedilmesi, stanbul ve Ankara için vermi olduu kararlarn tersidir. Benzer olaylarda farkl kararlar uygulanyor. Hukuk güvenlii sandk güvenliinin teminatdr. Ne hakimler ne kurallar eilip, bükülmelidir. Oylarn nasl saylaca, kimlerin gözetiminde götürülecei bellidir. Oylar, sandk bakan ve 6 üye tarafndan gözlemcilerin önünde saylr. AKP Genel Bakan seçimden önce stanbulda sandklarda 280 binden fazla kiiyi görevlendirdik dedi. Bu kadar adamn gözü önünde iddia ettikleri bu usulsüzlük nasl yapld? Nasl parti temsilcileri itiraz etmedi, izleyen görevliler seslerini çkarmad? Hepsi orada uyudu mu? Aklla mantkla izah mümkün deildir. Kaybettiinizi göreceksiniz. tiraz hakt ama bu hak, hukuka uygun kullanlmal. Sandk banda itiraz edilmemi, erh düülmemi. Geçersiz oylarn saylmasn istemek, hukuken delilsiz itirazdr. YSKnn 2014 ylndaki karardr bu. Seçim kazanlrsa milli irade, olmazsa aibe. Buna kargalar bile güler.

SEçM PTAL HAMLELERNE GRMEKTEDRLER

Seçim sonras yaplan itirazlarn iyi niyetli olmadn savunan Öztrak, partisinin, sandn namusunu korumakta kararl olduunu belirterek, Oy çuvallarnn mühürlerinin sökülerek, sayma sürecinin yeniden balatlmas, milletin temiz oylarnn namusunu saldrya açk hale getirir. Adalet Bakan neyi soruturmaktadr? Geçersiz oylardan seçimi alamayacan görenler, seçimi iptal hamlelerine girimektedirler. Sandkta oy çalamayanlarn, seçimi çalmaya niyetlendiklerini ortaya koymaktadr. Dün Dolmabahçede neyle ilgili toplant yaplmtr? Anlalan planlanm bir senaryo, seçimin ertesi gününde ortaya konmutur. Sandkta oy çalamayanlarn amac, masa banda milletin iradesini çalmaktr. Milletimiz Ankarada Mansur Yava, stanbulda Ekrem mamolu demitir. Sandktan çkan millet iradesini birilerinin kumpaslarla deitirmesine izin vermeyeceiz diye konutu.

HAKKIMIZI YEDRMEYZ

CHPli Öztrak, stanbulda 17 ilçede geçersiz oylarn saymnn bittiini kaydederek, Sabah gelen rakamlara göre, 119 bin 652 oy saylm. Buradan 2 bin 184 oy AK Parti adayna, 785 oy Ekrem mamoluna yazlmtr. Aradaki fark 18 bin 742dir. Sistemde bir hata olmadn ortaya koymaktadr. Bu farkn kapanmayaca ve Ekrem mamolunun artk mazbatasn almas gerektii ortadadr. Kendi hakkmz yedirmeyiz. Tablo açktr. Yenilgiyi kabullenmek bir erdemdir dedi.

BAHçEL, BU SORUMLULUUN ALTINDAN ZOR KALKAR

CHP Genel Bakan Yardmcs Öztrak, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin Ekrem mamoluna yönelik Henüz hukuki süreç sonuçlanmadan CHPnin stanbul Büyükehir Belediye Bakan adaynn mazbata diye tutturmas akla ziyandr sözlerinin hatrlatlmas üzerine, unlar söyledi:

Bu ülkede Babakanlk, Meclis Bakanl yapm birisinin sonuçlarn birbirine yaklatn gördüünde Seçimi kazandk açklamasn görmezden geleceksiniz, Ekrem mamolunun sandktan çktn görmezden geleceksiniz, sonra Mazbatasn istiyor diyeceksiniz. Milletimizin iradesine sahip çkmak için mazbatasn istiyor. Bahçelinin açklamasnda vahim bir bölüm var. Sandklar açlmken, milletin iradesi orada her türlü saldrya açk beklerken, bu iradeye sahip çkmas gereken memurlara FETÖcülük, çetecilik, terörist suçlamalar açkças bu memurlara bask yapmaktr. Seçim sürecinde oylar saylrken, bask yapmak ciddi sorumluluktur. Bu sorumluluun altndan zor kalkar Sayn Bahçeli.

Ana Sayfaya Git