Çiftçiler dolandırıldı

ŞANLIURFA Şanlıurfa Zahireciler Borsası'nda aralarında şehit babasının da bulunduğu 40 esnaf, yaklaşık 6 milyon lira dolandırıldıklarını öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Haberler 18.07.2018 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgiye göre, yaklak 300 i yerinin bulunduu borsada bir grup esnaf, ayn yerde i yapan M.A, L.B. ve .Bye 6 milyon tutarnda hububat satt. Uzun süredir paralarn alamayan ve söz konusu kiilere ulaamayan vatandalar maduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Madur olan esnaf ziyaret eden Zahireciler Borsas Bakan Feridun Turan, gazetecilere yapt açklamada, borsada al verilerin güven üzerinde yapld için çeksenet gibi resmi evraklar kullanmadklarn belirtti.

ESNAFLAR DOLANDIRILDI

Borsada 40 esnafn yaklak 6 milyon lira dolandrldn aktaran Turan, Hem esnafmz hem de çiftçiler madur. Bu maduriyetin giderilmesi için üst makamlara durumu ilettik. Esnaflar olarak bir an önce bu ahslarn yakalanmasn istiyoruz. diye konutu.

Zahireciler Borsasnda 25 yllk esnaf olan ehit babas smail çiftçi (55) ise, 300 bin lira dolandrld iddia ederek, unlar kaydetti:

Burada açk usul arttrmayla hububat satyoruz. Burada almsatm ilerimiz güven itibaryla yaplmaktadr. Genellikle alverite 1015 günlük süre isteniyor. Bunun için senet ve çek kullanmyoruz. Bu ahslar da buraya gelerek, i yeri açmlar. Bizler de onlara güvenerek mal verdik ama 40 esnaf dolandrarak, herkesi madur ettiler. Beni de 300 bin lira dolandrdlar. Bu kadar insanlar madur etmelerini vicdanen nasl kabul ediyorlar. Bunlarn mutlaka cezalandrlmasn istiyorum.

Murat Ayneli de, organize bir ekilde dolandrldklarn ifade ederek, yetkililerin bu sorunu çözmesini istedi.

Ana Sayfaya Git