Çiftçiler gübre avantajı istedi!

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, bölgedeki gübre üretiminin bölgedeki çiftçilere avantaj sağlaması için gerekli çalışmaların yapılması önerisinde bulundu. Delil, "Gübre fiyatlarındaki artışa yetkililer bir an önce müdahale etmeli, çiftçilerimize ucuz gübre temini sağlamalıdırlar" dedi.

Haberler 12.01.2022 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ziraat Odalar l Koordinasyon Kurulu Bakan Mehmet Cevat Delil, bölgedeki gübre üretiminin bölgedeki çiftçilere avantaj salamas için gerekli çalmalarn yaplmas önerisinde bulundu.

Delil, Güneydou Gazeteciler Cemiyetinde yapt açklamada, artan maliyetlerden tarm ve hayvanclkta büyük potansiyele sahip Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinin de etkilendiini söyledi.

GÜBRE FYATLARI ÖNLEMEMYOR

Fiyat artlarndan dolay çiftçilerimiz ihtiyaç duyulan gübreyi kullanamazsa tarmsal üretim ve verimlilik düecektir. Tarmsal üretim ve verimliliin dümesi, hem gda fiyatlarnn artmasna hem de gda ihtiyacn karlamada da baml hale gelmemize sebep olacaktr. diyen Delil, tarmsal üretimi arttrmak, tarmsal maliyeti düürmek ve çiftçileri ayakta tutmak için tarmsal desteklerin artrlmas gerektiini aktard.

Delil, ucuz gübre temini için çalmalar balatlmas gerektiini dile getirerek, unlar kaydetti:

çFTçLERE AVANTAJ SALANMALI

Ucuz gübre temini için çalmalar bölgede balatlabilir. Tarm corafyas olan bölgemizde gübre hammaddesi çkarlmasna ramen maalesef çiftçilerimize herhangi bir avantaj salamamaktadr. Oysa tarm corafyas olan bölgemizde gübre üretiminin de yaplmas çiftçilerimizin ucuz gübre temini için bir avantaj olmal. Bölgemizdeki gübre üretiminin bölge çiftçilerimiz açsndan bir avantaja dönütürülmesi için gerekli çalmalar yaplmaldr. Gübre fiyatlarndaki arta yetkililer bir an önce müdahale etmeli, çiftçilerimize ucuz gübre temini salamaldrlar.

Ana Sayfaya Git