Ciğerimiz bitti!

PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen aileler, HDP binası önündeki oturma eylemini 28'inci günde de sürdürüyor.

Haberler 30.09.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eylemin 28inci gününde 48 aile evlatlar için oturma eylemine devam ediyor. 2014te stanbul Arnavutköyde Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek evden çkp bir daha dönmeyen oullar Tuncay (19) için 13 Eylülde oturma eylemine balayan evket Bingöl, çocuklarnn HDP tarafndan daa götürüldüünün tespitli ve ispatl olduunu, çocuklarn almadan da gitmeyeceklerini belirtti. evket Bingöl, öyle konutu:

OLUMU HDP GÖTÜRDÜ; TESPTL VE SPATLIDIR

Herhangi bir gelime yok. Bunlar çkp bir açklama da yapmyor, çocuumuzu almadan buradan gitmeyeceiz. Bu HDPlilerin bir tane belediyesini brakmasnlar, bunlarn belediyesi kald sürece terör bitmez, terör devam eder. çünkü bunlar çocuklar kaçrp daa satyorlar, daa götürüyorlar. Ben 81 milyon insann çocuklar için buradaym. Bu çocuklar daa kaçrlmadysa eer, niye çkp bir cevap vermiyorlar? Madem ki Biz götürmedik diyorlar, çksnlar, gelsinler karmza, her eyimiz tespitli ve ispatldr. HDP tarafndan götürüldüü ispatldr. Madem götürmediniz, sizin il bakanlarnz nereden biliyor çocuumuzun dada olduunu, il bakanlar, tekilat bakanlar, milletvekilleri emir alarak götürüyorlar.

YETER ARTIK CERMZ BTT

anlurfadan 5 yl önce daa kaçrlan olu Aziz için Diyarbakra gelen anne Sddka Tatl da, HDP il binas önünde evladna kavuma ümidiyle oturma eylemine dahil oldu.

Anne Tatl, yapt açklamada, anlurfann Siverek ilçesinden geldiini, olunun 22 yandayken terör örgütü PKK tarafndan kandrlarak, daa kaçrldn söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesinde son snf örenci olan olundan 2015 ylndan bu yana haber alamadn aktaran anne Tatl, öyle konutu:

Olum Mardin Artuklu Üniversitesinde son snf örencisiyken, onu kandrp götürdüler. 22 yandayd, imdi ise 27 yana girdi. 5 yldr ne sa ne de ölü olduunu biliyorum, haber alamadm. Gittii günün akam saat 21.00de yurt müdürü arad, olumun olmadn söyledi. Arabamz yoktu komumuzun arabasyla hemen Mardine gittik. Valizini ve Anne hakkn bana helal et, ben gidiyorum. diye not brakm.

KOBANYE GTTK BULAMADIK ONU

Olunun bir an önce eve gelmesini isteyen anne Tatl, Ölü mü diri mi? bilmiyoruz, 5 yldr yastayz. Sa ise bize bir telefon açsn. Kayp olduu gibi ilan da verdik. çok aradk Kobaniye gittik, bulamadk. Hastaym, yeni ameliyat oldum ayakta duramyorum, belki beni görüyor. Olum beni görüyorsan bana bir telefon aç. Yeter artk, cierimiz bitti. dedi.

Ana Sayfaya Git