Cilo'ya tırmanış

HAKKARİ'de, güvenlik gerekçesiyle yıllardır yasaklı olan ve geçen yıl çıkılmasına izin verilen, 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları ve göllerine, Ramazan Bayramı'nda Türkiye'nin çeşitli kentlerinden dağcı ve doğaseverler geldi. Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Zirve Dağcılık Temsilciliği'nin organizasyonuyla bir araya gelen 21 dağcı, Cilo-Sat Gölleri ve dağlarına zorlu tırmanış yapıp, 3 gün kamp kurdu.

Haberler 08.06.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine 160, Yüksekovaya 30 kilometre uzaklkta bulunan Cilo-Sat Dalar ile göllerine, Ramazan Bayramnda dac ve doaseverler akn etti. Hakkari Cilo Daclk ve Doa Sporlar Kulübü ile Zirve Daclk Temsilciliinin organizasyonuyla Hakkariye gelen 21 dac ve doasever; sradalar, elaleler ve akarsularn bulunduu karla kapl Cilo-Sat Dalar ve göllerine gitmek için Yüksekovadan Yeilta köyüne araçlarla geldi. Daclar, daha sonra 15 kilometrelik karla kapl parkuru, yürüyerek Cilo Sat-Dalar ve göllerine ulat. Bayramn 3 gününü burada kamp kurarak, geçiren daclar, kar kalnlnn yer yer 4 metreyi bulduu Cilo-Sat Dalarna iple miks trman yapt. Daclar, daha sonra Hakkari merkeze bal ine Dana zirve yaparak, etkinliklerini tamamlad.

Cilo Daclk ve Doa Sporlar Kulübü Bakan ve Zirve Daclk l Temsilcisi Hac Tansu, Zirve Daclk Genel Bakan Orhan Kozann öncülüünde zirve daclnn yönetici ve üyeleri ile birlikte bayram arifesinde Hakkariden yola çktk. Daha sonra Sat Göllerine ve burada bayramn 3 günü kamp kurduk. Bu arada köylüler ve yol güzergahndaki askerlerin bayramlarn da kutladk. Trmana gelen daclar, Hakkari dalarnn Alplerden çok daha görkemli olduunu ifade ettiler dedi.

CENNET CEHENNEM VADSNDE DOA YÜRÜYÜÜ

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzullar Daclk ve Doa Sporlar Dernei (CSAD) üyesi 4 dac ise güvenlik nedeniyle 5 yldr yasakl bulunan Krkda Vadisindeki Cennet Cehennem Buzullarna bayramn 3üncü günü doa yürüyüü düzenledi. CSAD üyesi profesyonel dac ve fotorafç Emin Noyann öncülük ettii 4 dac, bir noktaya kadar araçla daha sonra da 2 saat yürüyerek, Cennet Cehennem Buzul Vadisine ulat.

Dac ve fotorafç Emin Noyan ise Hakkarideki güzelliklerin Türkiyenin hiçbir yerinde olmadn belirterek, CSAD olarak güvenlik nedeniyle yllarca yasakl olan ve huzurun salanmasyla birlikte çklmasna izin verilen dalar turizme kazandrmak için bu tür etkinlikleri sk sk yapyoruz. Yaptmz bu etkinlikte Türkiyenin çeitli kentlerinden doasever ve daclar da elik ediyor. Hakkari, dalar bir an önce turizme kazandrlmal diye konutu.

Ana Sayfaya Git