Çınar'da Peygamber Sevgisi!

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yapıldı. İlçe Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuna Çınar halkı akın etti.

Haberler 19.04.2017 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar lçe Müftülüü ve lçe Milli Eitim Müdürlüünun organize ettii Kutlu Doum haftas etkinliine, ilçe halk akn ederken, mevlit okutuldu, dualer edildi, Peygamber Efendimiz için, selavatlar getirildi.

lçe meydannda Kuran Kerim tilavetiyle balayan etkinlikte, ilahiler seslendirildi, mevlit okun ve dua edildi. Törende konuan lçe Müftüsü emsettin imek, Diyanet leri Bakanl tarafndan bu yl Kutlu Doum Haftas temasnn Hz. Peygamber ve güven toplumu olarak belirlendiini hatrlatt.

PEYGAMBER SEVGS

Güven toplumunun ancak Hz. Muhammedi(S.A.V) anlamak ile olabileceini belirten imek, güven olgusunun öneminden bahsetti.

Kayapnar Müftüsü Srr k da Müslümanlar arasndaki güven parolasnn Esselamü aleyküm ve rahmetullah olduunu söyledi. Etkinlie, sivil toplum kuruluu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandalar katld.

BATMANDA ETKNLK

Sason Müftülüü tarafndan Kutlu Doum Haftas etkinlikleri kapsamnda Mümin güvenen ve güvenilendir program düzenlendi.

Sason Merkez Camisinde Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda, ilahiler ve mevlid-i erif okundu, dua edildi.

l Müftüsü Turgut Erhan, programda yapt konumada, bütün peygamberlerin amac ve gayesinin insanlar Alllahn birliine ve doru istikamete yönlendirmek olduunu söyledi.

Hazreti Muhammedin(S.A.V) Müslümanlar tarif ederken Müslümanlarn elinden ve dilinden güvende olmu olduu kimse diye söz ettiini hatrlatan Erhan, sözlerini öyle sürdürdü:

çEVREMZE BAKALIM

O zaman biz zaman zaman kendimize sorarz. çevremizdeki insanlar bize canlarn ve mallarn emanet ediyorlar m? Veya biz bakalarnn canlarn ve mallarn emanet brakabilecek bir güvenirlii insanlara sunabiliyor muyuz? Bu kalitede bir Müslüman myz? Resulullahn tarif ettii Müslüman tarifine girebiliyor muyuz? Bizim kendimize bunu sormamz lazm. Bizim dinimiz u be maddeyi garanti altna almay da emreder. Bunlar din, akl, can, mal ve bizim de emniyetimizdir. Bunlar dinimizin olmazsa olmaz esaslardr.

lçe Müftüsü Abdulhalk Ocakhanolu da slam dininin bütün emir ve yasaklarnn toplumda güveni tesis etmeye yönelik olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git