Çınarların aşı çağrısı

Şırnak'ta Kovid-19'u yenen asırlık çınarlardan "aşı" çağrısı.

Haberler 23.10.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAK - rnakta oturan 109 yandaki Benni Biliz ve 105 yandaki Rahim Biter, yakalandklar yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yendikten sonra iki doz alarn yaptrd.

ehr-i Nuh Mahallesinde oturan, 10 çocuu, 50den fazla torunu bulunan Biliz ile Cumhuriyet Mahallesinde yaamn sürdüren, 7 çocuu, 50yi akn torunu olan Biterin ikayetleri üzerine yaptrdklar PCR testi pozitif çkt.

Evde gördükleri tedavi ile ilerleyen yalarna ramen hastal yenmeyi baaran asrlk çnarlar, salklarna kavutu.

Biliz ve Biter, bir daha ayn skntlar yaamamak için iki doz Kovid-19 as yaptrd.

- Ann çok faydasn gördük

Benni Biliz, AA muhabirine, evinde geçirdii hastaln ardndan a yaptrmaya karar verdiini söyledi.

ki doz asnn eve gelen salk ekiplerince yapldn dile getiren Biliz, Herkese a olmasn tavsiye ediyorum. Ben çok sknt çektim, siz çekmeyin. dedi.

Benni Bilizin ei 91 yandaki Ali Haydar Biliz, eiyle PCR testlerinin pozitif çktn, hastal birlikte yendiklerini ifade etti.

çok skntl 2 hafta geçirdiklerini anlatan Biliz, Sanki gösümden parçalar kopuyordu ancak çeken bilir, ne söylesem tam anlatamam. çocuklarm ve torunlarmz bize bakt. çok ükür ikimiz de u an iyiyiz. 71 yldr evliyiz. diye konutu.

Allah bizi kimseye muhtaç ettirmesin. Devletimiz tarafndan bize ihtiyarlk maa veriliyor. Allah bizi devletsiz brakmasn. diyen Biliz, salgnn ardndan alarn yaptrdklarn belirtti.

Biliz, alarla kendilerini daha güvende hissettiklerini dile getirerek, Belki a olmasaydk tekrar hastala yakalanabilirdik. Elhamdülillah u an iyiyiz. A olduktan sonra hasta olmadk. Vatandalar doktorlara güvensin. Gerçekten ann çok faydasn gördük. Belki önceden yapsaydk o skntl günleri yaamazdk. Bu alar çok iyidir. Herkes alarn olsun. ifadelerini kulland.

- Genç, yal herkesin a olmas gerektiini düünüyorum

lerleyen ya nedeniyle konuma güçlüü yaayan Rahim Biterin torunu Mehmet Biter, babaannesinin hastal sürecinde çok skntl 20 gün geçirdiini belirtti.

Biter, Nineme annem bakyor. Kendi ihtiyaçlarn karlayamyor. Hasta olunca biraz daha unutkanl ve duyma problemi çoald. Hastal atlattktan sonra ninem alarn oldu ve düzeldi. Ann koruculuuna inanyoruz. 105 yandaki etkisini gördük. Bu nedenle genç, yal herkesin a olmas gerektiini düünüyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git