Cinsel istismar mağduruna 7 yıldır muayene eziyeti

DİYARBAKIR'da, 2009 yılında 13 yaşındayken cinsel istismara uğradığı için 5 kez rapor aldırılan M.T.'nin, yeniden radyoloji ünitesi olan bir devlet hastanesine sevk edilerek yaşının tespiti için rapor aldırılmasına karar verildi.

Haberler 13.04.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Madurun ailesi, psikolojisinin bozulmamam için kzlarn hastaneye göndermezken, avukat Gevriye Atl, sann tutuksuz olarak normal hayatna devam ettiini, madurun ise 7 yldr rapor eziyeti çektiini söyledi.

Diyarbakrda, 2009 ylnda ekmek almak için evden çkan ve sokakta tant kiinin cinsel istismarna maruz kaldn iddia eden M.T., rapor aldrlmak üzere Kadn Doum Hastanesine gönderildi. Raporda cinsel ilikinin gerçekletii, ancak M.T.nin bakire olduu tesbit edildi. Olayn savcla bildirilmesi üzerine soruturma balatlrken, M.T. ailesine teslim edildi. Bir süre sonra emniyete çarlan M.T., sabkallar albümünden üpheli 21 yandaki S.T.nin fotorafn tehis etti. Soruturma srasnda Diyarbakr Adli Tp Kurumuna sevk edilen M.T.nin, ruh salnn bozulduu belirtildi. stismarn yaand yerdeki koltuk örtüleri ve M.T.nin çamarlar üzerinde yaplan incelemede de sperm örnekleri tespit edilirken, yakalanan S.T. tutukland. ncelemede madurenin iç çamarndan alnan sperm ile S.T.den alnan örneklerin birbiriyle biyolojik uyum salad tespit edildi.

30 YILA KADAR HAPS CEZASI STEND

ddianamede, S.T.nin çocuun nitelikli cinsel istismar ve çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 30 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi. ddianamenin kabulünün ardndan S.T.nin yarglamasna 2010 ylnda Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde baland. fadesinde madurun yann küçük olduunu bilmediini belirten sank S.T., zorla ve tehditle istismarda bulunmadn söyledi.

fadesi alnan madur M.T., Sank beni zorlamt. Evleneceimizi ve beni stanbula götüreceini söyleyerek ikna etti. Bu ekilde 2 saat arayla, iki kez cinsel istismarda bulundu dedi.

SOL KOLU MÜHÜRLENEREK SEVK

Mahkeme 2010 ylndaki ilk durumada, madurenin tam teekküllü devlet hastenesine sol kolu mühürlü olarak sevk edilip, fiili livata ile ilgili bulgu olup olmadna ilikin rapor aldrlmasna karar verdi. Mahkeme ayrca madurenin Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine sevk edilerek, beden ve ruh sal kurul raporu aldrlmasna hükmetti. stenen raporlar alnrken mahkeme daha sonra madurenin yeniden Dicle Üniversitesi Tp Fakültesine sevk edilerek, cinsel istismara maruz kalp, kalmad, fiili livata bulgularnn bulunup bulunmad ve madurenin kzlk zarnn bozulup, bozulmadna ilikin de rapor alnmasna hükmetti. Daha önce Devlet Hastanesi, çocuk Hastanesi, Kadn Doum Hastanesi ve Adli Tp Kurumuna defalarca giden M.T.nin ailesi ise kzlarnn psikolojisinin daha fazla bozulmamas için baka bir ehire yerleip, Tp Fakültesinden istenen raporlar aldrmad.

SANIK TAHLYE EDLD, MUAYENE KENCES BTMED

Mahkemenin srar üzerine savc polis merkezine talimat yazarak, madurun rapor için hastaneye götürülmesini istedi. Sank S.T., 2 yllk tutukluluktan sonra tahliye edilirken, Adli Tp Diyarbakr ube Müdürlüü raporunda, madurenin 4 ayr kurumda muayene edildii belirtildi. Raporda, olaydan hemen sonra yaplan muayenede kzlk zarnn salam olduu, ancak bir yl sonra Devlet Hastanesinde yaplan muayenede doal çentik tespit edildii belirtildi. Raporda, aradaki çelikinin giderilmesi için madurenin tekrar muayene edilmek üzere stanbul Adli Tp Kurumu 6nc htisas Dairesine sevk edilmesi istendi.

ZORLA GÖTÜRÜLME KARARI

Yarglama srasnda madur yeniden muayeneye gitmek istemezken, mahkeme M.T.nin gitmek istememesi durumunda polis zoruyla sevk edilmesine karar verdi. M.T.nin ikinci kez muayeneye gitmeyi reddetmesi üzerine mahkeme yeniden gerektiinde zor kullanlarak götürülmesine hükmetti. M.T.nin Adli Tp Kurumuna gitmek istememesi üzerine mahkeme madurun Dicle Üniversitesi Tp Fakültesine sevk edilerek 7 kiiden oluan doktor heyetinden rapor alnmasna karar verdi. Avukatlarn ikna etmesi üzerine Tp Fakültesine giden madura verilen raporda beden ve ruh salnn bozulmad belirtildi. Tp Fakültesi heyet raporu ile çocuk Hastanesi raporu arasnda çeliki olduunu belirten mahkeme, çelikinin giderilmesi için madurenin stanbul Adli Tp Kurumuna sevk edilmesine karar verdi.

ALE 3 KEZ ADRES DETRD

çocuklarnn psikolojisinin bozulmas üzerine bir daha rapor aldrlmasn istemeyen ailesi ise kendilerine ulalmamas için 3 kez adres deitirdi. 2010 ylndan bu yana devam eden davann geçtiimiz gün görülen 30uncu celsesinde mahkeme madurenin radyoloji ünitesi olan bir devlet hastanesine sevkinin salanarak ya tespiti için grafi, bilgisiyarl tomografilerinin çekilmesine karar verdi. Mahkeme filmlerin çekilmesinin ardndan dosyann stanbul Adli Tp Kurumuna gönderilerek madurun suç tarihi itibariyle yann tespit edilmesine ve madurun ruh salnn bozulup, bozulmadnn belirlenmesine karar verdi.

Madur M.T.nin avukat Gevriye Atl, ailenin olay unutmak için baka bir yere tandn belirterek, Biz maduru Dicle Üniversitesine götürmek için çok uratk. Madur Adli Tp Kurumuna gelmeyecektir. Bu karardan vazgeçilmeli. Ruh salnn bozulduu Diyarbakr Adli Tp Kurumu raporuyla tespit edilmiti. 2012den bu yana madurun bulunmasn ve Adli Tp Kurumuna sevk edilmesini bekliyoruz. Ailenin nerede oturduunu bilmiyoruz. Bu dosya nedeniyle 3 kez adres deitirdiler dedi.

Ana Sayfaya Git