Çipli kimlik kartlarına yoğun başvuru

İçişleri Bakanlığından, ülke genelinde yeni kimlik kartı için 2 Ocak'tan bu yana 2 milyon başvuru alındığı, başvurular doğrultusunda 750 bin kimlik kartı basıldığı bildirildi.

Haberler 10.02.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlndan, ülke genelinde yeni kimlik kart için 2 Ocaktan bu yana 2 milyon bavuru alnd, bavurular dorultusunda 750 bin kimlik kart basld bildirildi.

çileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, yeni kimlik kart bavurular nedeniyle ilçe nüfus müdürlüklerinde oluan younluu azaltabilmek amacyla birtakm düzenlemeler yapld belirtildi.

Ülke genelinde 2 Ocakta balayan yeni kimlik kart müracaatlar kapsamnda bugüne kadar 2 milyon bavurunun alnd kaydedilen açklamada, bu dorultuda 750 bin kimlik kart basld bilgisi verildi.

Alo 199 hattndan randevu alnmadan, ilçe nüfus müdürlüklerine gidilerek bavuruda bulunulmasnn younlua ve uzun bekleme sürelerine neden olduu ifade edilen açklamada, mevcut nüfus cüzdanlarnn geçerlilii ve deitirilmesine ilikin herhangi bir süre snrlamasnn bulunmad aktarld.

MESA YAPILACAK

Vatandalarn ellerindeki nüfus cüzdanlarnn, yeni kimlik kartlaryla deitirilinceye kadar geçerli olacana iaret edilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Doum, kayp, mevcut kimlik kartnn geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanlmayacak durumda olmas gibi, deitirilmesi zorunlu haller nedeniyle yaplan kimlik bavurularnda geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir. YGSye girecek örenciler bata olmak üzere tüm vatandalarmz, gerek mevcut nüfus cüzdanlaryla gerekse yeni kimliklerini alncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle snava giri, pasaport bavurusu gibi tüm resmi i ve ilemlerini gerçekletirebileceklerdir.

Bakanlmz tarafndan kimlik kart bavurularndaki younluun azaltlmas ve nüfus cüzdann deitirmek zorunda olanlarn yeni kimlik kart bavurularnn hzl bir ekilde karlanmas amacyla, ilçe nüfus müdürlüklerimizin mesai saatleri yeniden düzenlenmi olup, younluklar azalncaya kadar mesai saatleri hafta içi saat 19.00a kadar uzatlm, bavurularn cumartesi ve pazar günleri de 09.00-17.00 saatlerinde alnmaya devam edilmesi kararlatrlmtr.

Ana Sayfaya Git