Çobanın Sanatkarlığı

Elazığ'da çobanlık yaparken dağlardan topladığı renkli doğal taşlardan el aletlerini kullanarak farklı figürler hazırlayan Abdulbahri Aydın, eserlerinin beğeni toplaması üzerine işini bırakarak köyünde atölye kurdu

Haberler 24.09.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Karakoçan ilçesinde yaayan eski çoban Abdulbahri Aydn, dada gezerken toplad renkli doal talar, el aletleri kullanarak sanat eserine dönütürüyor.

Kzlpnar köyünde dalardan toplad renkli doal talardan spiral ve çeitli el aletleri kullanarak klç, balta, kama, kalkan, gitar, aaç, kalp, ahin, kartal, at, ejderha, serçe figürleri yapan Aydnn eserleri beeni topluyor.

Eserlerinin satn alnmas üzerine, yapt çobanl ve hayvancl brakarak yaklak 5 yl önce köyünde atölye kuran Aydn, ayn zamanda tatan duvar ve mekan süsleme iiyle urayor.

Aydn, , köyde çobanlk yapp dada sürüsünü gezdirirken renkli doal talarn ilgisini çektiini, bunlar evde süs eyas ya da oyun arac olarak kullanmaya baladn söyledi.

çOBANIN ELNDE SANATA DÖNÜÜYOR

Daha sonra talardan çeitli figürler yapmaya karar verdiini anlatan Aydn, 6 yl önce internetten görüp satn ald çeitli el aletleriyle talar üzerinde çalmaya, yaklak bir yllk urann ardndan da iyi sonuçlar almaya baladn kaydetti.

Yapt figürleri beenenlerin, bunu i haline getirmesini tavsiye ettiini belirten Aydn, Bu potansiyeli kendimde görebiliyordum ancak bunun için yeterli tezgahm, atölyem yoktu. Hayvanlarm satarak atölye kurdum. Daha sonra çeitli figürler yapmaya baladm. çalmalarm daha da artrmay düünüyorum. Hedefim, doal talardan yaptm figürlerle büyük ehirlerde sergi açmak. dedi.

Talar üzerinde krlma riski nedeniyle büyük titizlikle çaltn bildiren Aydn, figürleri tamamen kendisinin tasarladn dile getirdi.

Köyünün il merkezinden uzak olmas nedeniyle eserlerini daha çok sosyal medya üzerinden tantmaya çaltn belirten Aydn, Köyümde çoban Bahri olarak bilinirdim ancak bu sanatla uramaya ve ortaya koyduum eserlere insanlar hayranlk duymaya baladktan sonra bana talara hayat veren bir sanatç gözüyle bakmaya baladlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git