Çocuğa icra soruşturma!

Küçük kızın babasından zorla alınmasıyla ilgili soruşturma

Haberler 30.07.2018 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ZONGULDAKta icra memurlarnn 7 yandaki Z.Y.yi direnip, alamasna karn babas Ramazan Yldrmdan (38) alp, boand annesi F.Y.ye teslim edilmek üzere kolundan tutarak götürmesi olayyla ilgili Cumhuriyet Basavcs Hakan Yaz, açklama yapt. Basavc Yaz, Konu hakknda balatlan adli ve idari soruturma devam etmektedir dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüü görevlileri de konuyla ilgili aile ile görütüklerini, anne, baba ve çocua psikoljik destek vereceklerini açklad.

Güvenlik görevlisi Ramazan Yldrm ile F.Y., 31 Maysta Zonguldak Aile Mahkemesinde iddetli geçimsizlik nedeniyle boand. Kzlar Z.Y.nin velayeti, mahkeme tarafndan babaya verildi. Anneye ise çocuunu her ayn belirli hafta sonlar ve Temmuz aynda bir ay almasna izin verildi. Temmuz aynn gelmesiyle birlikte anne F.Y., kzn almak istedi. Ancak Yldrmn iddiasna göre Z.Y. annesine gitmek istemedi. Durumu eski eine bildiren Ramazan Yldrm, birlikte vakit geçirerek çocuun psikolojisinde olumlu etki yapabileceklerini söyledi. Cep telefonu mesaj kaytlarnda bunu kabul eden F.Y., ei ve çocuuyla buluacaklar gün vazgeçerek gitmedi. F.Y., çocuunu kendisine gösterilmedii iddiasyla avukat araclyla Zonguldak Adliyesinde bulunan cra Müdürlüüne çocukla kiisel iliki kurulmas maddesi gerei çocuunun babasndan alnarak kendisine verilmesini talep etti.

BABA YAANANLARI KAYIT ALTINA ALDI

Talebi deerlendiren cra Müdürlüü, çocuu almak için yasa gerei polis ve pedagog eliinde önceki gün Ramazan Yldrmn evine gitti. Yldrm, çocuunun kuran kursunda olduunu söyledi. Bunun üzerine kuran kursuna giden ekipler, Z.Y.yi dar çkard. Baba Ramazan Yldrm, bu andan sonra yaananlar cep telefonuyla kayt altna ald. Küçük kz kendisiyle görüen pedagoga annesine gitmek istemediini söyledi. Pedagog, da görümenin ardndan tutulan tutanaa, Bu ekilde götürülmesi uygun deildir yazd. Annenin srar üzerine Z.Y.nin kolundan tutan icra memuru, alayan kz zorla polis aracna bindirdi. Kznn gitmek istememesine ramen zorla polis aracna bindirildii anlar kayt altna alan baba görüntülerde de, çocuum u anda zorla alnyor. Toplumdaki insan toplumdan uzaklatrmak için urayorlar. çocuumun psikolojisinde bir ey olursa, hepinizden ikayetçiyim. Mesuliyet size aittir. çocuumu zorla götürmeyin dedii duyuldu.

DHANIN HABER SES GETRD

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü ve Zonguldak Cumhuriyet Basavcl ekipleri harekete geçti. Cumhuriyet Basavcs Hakan Yaz, yapt yazl açklamada konu hakknda adli ve idari soruturmann devam ettiini belirtti. Açklamada öyle denildi:

Baz basn yayn organlarnda yer alan Zonguldak cra Müdürlüünce küçük bir kzn annesine teslimine ilikin haberler üzerine basn açklamas yapma gerei hasl olmutur. Zonguldak 2. Aile Mahkemesinin karar ile velayeti babasna verilen habere konu çocuun belirli günlerde annesiyle görümesine karar verilmitir. Annesinin vekilinin müracaat ile Zonguldak 2. cra Müdürlüünce ilgili mahkeme karar dorultusunda çocuk annesine teslim edilmitir. Yaplan ilemler ilgili görevliler tarafndan tutanaa balanm olup, konu hakknda balatlan adli ve idari soruturma devam etmektedir. Kamuoyuna sayg ile duyurulur.

PSKOLOJK DESTEK VERECEZ

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Kemal Gümrükçü ise anne, baba ve çocukla olay annda yaananlarla ilgili görüme yapldn söyledi. Anne, baba ve çocua psikolojik destek verileceini kaydeden Gümrükçü, Biz hem baba, hem anne, hem de çocukla görüme saladk. Olay takip ediyoruz. çocuun bu süreçten olumsuz yönde etkilenmemesi için anne, baba ve çocua psikolojik destek vereceiz. Bu ilk görümeydi. Bundan sonra da takibimizde olacaklar. Psikolojik desteimiz sürecek. Amacmz çocuun bu ortamdan olumsuz yönde etkilenmemesi dedi.

Baba Ramazan Yldrm da yaananlardan psikolojik olarak olumsuz yönde etkilendiini, tüm düüncesinin kznn hayat olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git