Çocuğumu istiyorum

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin, HDP il binası önündeki oturma eylemi 102'inci gününde de devam ediyor.

Haberler 13.12.2019 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2014te stanbul Arnavutköyde Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek evden çkp dönmeyen olu Tuncay (19) için 13 Eylülde oturma eylemine balayan evket Bingöl, Hatice Ceylann olu Zafer Ceylana kavumasnn çocuklarnn dönmesi konusundaki umutlarn daha da artrdn söyledi.

CAFER CEYLANIN DÖNMES UMUTLARINI ARTIRDI

Olu Tuncaya kavumadan HDP önündeki eylemden ayrlmayacan belirten Bingöl, unlar söyledi: 101 gündür buradayz. Umudumuz vardr. Ama tabii ki Hatice Ceylann olu geldi, umudumuz daha da çoald. Daha da çok sevindik. Sanki ailemizden biri gelmitir. O da bizim bir ailemizdir. Biz de umut ediyoruz ki bizim çocuklarmz inallah gelecek. Yüz sene de geçse çocuklarmz gelmeden buradan gitmiyoruz. HDPden zaten umut beklemiyoruz. HDP bizden kaçyor. çocuklarmz zaten onlar götürdü. Gelip bize bir cevap verecek halleri yok. çünkü suçlarn kabul ettiler. Biz de diyoruz ki, çocuklarmz artk brakn. Ne istiyorsunuz bizden. Bu Kürtlerden artk ne istiyorsunuz. Kürdüz diyorsun, Kürt genci brakmadn. Hepsini daa götürdünüz. Amerikann petrol kuyularnn bekçilii için onlar oraya götürdünüz. Ne yapyorsunuz siz bizden ne istiyorsunuz. nsafa gelin bizim çocuklarmz gönderin bari. Biz bunu diyoruz. Bizim burada oturmamzn sebebi de budur.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Fatma Akku, 5 yl önce daa kaçrlan kz Songül için oturma eylemine devam ettiini söyledi.

Kz için souk ve yal havaya ramen eylemini sürdürdüünü aktaran Akku, bir an önce çocuuna kavuup evine dönmek istediini ifade etti.

Akku, kzna kavumak için mücadele ettiini belirterek, öyle dedi:

Bize de oradaki çocuklara da yazktr. çocuklarmz versinler, onlardan sadece çocuklarmz istiyoruz. Bizim suçumuz nedir, onlara ne yapmz da bize bu cezay veriyorlar. Biz çocuklarmz istiyoruz. Kzm neredeysen dön, devlete teslim ol. Önce Allahma sonra da devletime güveniyorum. nallah gelecekler, umutluyuz.

çOCUKLARIMIZI ALMADAN GTMEYZ

Daa 5 yl önce kaçrlan olu Roat için Hakkariden gelerek eylemini sürdüren anne Necibe çiftçi ise unlar söyledi:

101 senede geçse de burada mücadelemizi sürdüreceiz. çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. Kar, ta yamur da bamza yaarsa buradan gitmiyoruz. Bizim tek bayramz var. Tek bayrak altnda yayoruz, tek bayrak altnda da öleceiz. Bizim ümidimiz önce Allah sonra da devletimizdir. Kimseden korkmuyoruz, dik durmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git