Çocuğu kaçırmak istediler

Diyarbakır'da 5 Mart'ta kimliği belirsiz 2 genç kız, iddiaya göre 3 yaşındaki E.G.'yi evlerinin önünde oynarken kaçırmaya çalıştı. Polis ekipleri 7 buçuk saat sonra kaçırılan çocuğu bulurken, çocuğu kaçıran genç kızlar ise kargaşadan dolayı polislerin elinden kaçtı.

Haberler 10.03.2020 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, 5 Martta Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 281. Sokakta meydana geldi. ddiaya göre, 3 yandaki kz çocuu E.G. evlerinin önünde oynarken 2 kz tarafndan kaçrld. Babaannesinin yaklak 3 dakika sonra torununa seslenmesi ve ses alamamas üzerine torununun kaçrldn fark etti. Polis ekipleriyle seferber olan aile, 7 buçuk saat sonra torunlarna kavuurken, çocuu kaçran kzlar kargaadan faydalanp polis ekiplerinin elinden kaçt.

POLSN ELNDEN KAçTA

Dede Nedim Güler, torununun ayn 5inde kapnn önünde nenesiyle aaya indiini, nenesi yukar çknca 3 dakika içerisinde 2 tane 15 ile 18 ya aras kzlarn çocuu kaçrdn söyledi. Güler, Köe banda bakkal var. Bakkala götürüp dondurma alyorlar, küçük çocuk alamasn. Üstündeki hrkay da çkartyorlar. Kendi hrkalarn üstüne atyorlar, öyle atp götürüyorlar. Saat 14.00 civar götürdüler. Akam saat 21.30da Balar Dörtyolda yakalandlar. Kzlar polislerin elinden kaçt. Biz torunumuzu aldk. Emniyet uanda onlar aryor. 3, 4 tane daha kaçrlm. Onlara daha bulunamad herhalde. Allah bize yardmc oldu, çok ükür biz bulduk. Nenesi yukar çkyor. Evin diye baryor. Evin yok. Hemen aa iniyor, saa sola bakyor bulamaynca sokak bana çkp bakkala soruyor. Bakkal diyor, uan iki tane kzn elindeydi. Burada çocua dondurma aldlar. Bu tarafa doru gittiler. Ben sizin akraba sandm, karmadm, bir ey söylemedim dedi.

çOCUK KAçIRMALARI ARTTI

Öyle çocuu alp kaybolmulard ortalktan. Bunlarn biran önce yakalanmasn istiyoruz, ya bu çocuk acaba organ mafyas için mi götürüldü. Acaba birilerine satmak için mi götürüldü. htimaller öyle gösteriyor. Onlarn bekledii insan gelmeyince, caddede bir vatanda sa olsun görüyor. 155i aryor. Balar Dörtyolda bunlar yakalatyorlar. O anda da polisler bizdeydi. Hanmn ifadesini alyordu. Anons geldi Balar Dörtyolda kz çocuu bulundu. Gittik çok ükür bizim çocuumuzu aldk. Yalnz o iki kz çocuu ellerinden kaçt. Polisler geldi, köpek getirdiler. Elbisesini koklatp sokaklara dütüler. Emniyet baya urat. Her insan çocuuna anlatsn. Yabanclarla gitmesin. çocuklarna dikkat etsinler ve götürüyorlar. Bu semtte 3, 4 tane daha çok gitmi, bulunamad her halde dedi.

Mahalle esnaf Mehmet Akal ise mahallelerinde bir tane çocuk kaçrldn söyledi. Akal, 2 kz çocuu dükkana gelip dondurma aldlar çocua. Kaçrldn bilmiyordum. Bilseydim brakmazdm diye konutu.

Ana Sayfaya Git