Çocuğumuz için ölmeye hazırız!

Kaya, devletin müsaade etmesi durumunda kızını bulmak için Kandil'e gitmek istediğini söyleyerek, "Kızım için gerekirse ölürüm" dedi.

Haberler 19.11.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 56 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini 78nci günde de sürdürdü. Ourma eylemine katlan annalerden Hüsniye Kaya, devletin müsaade etmesi durumunda kzn bulmak için Kandile gitmek istediini söyleyerek, Kzm için gerekirse ölürüm dedi.

TESLM OLMAZSAN SÜTÜMÜ HELAL ETMEM

Diyarbakrl Hüsniye Kaya da 5 yldr haber alamad kz Mekiyeyi bulmak için 8 Eylül günü oturma eylemine balad. Kznn, Suriyede olduunu örendiini ifade eden Kaya, Mekiyenin 14 yanda, çocukken kaçrldn belirtti. Devletin müsaade etmesi durumunda, kzn bulmak için Kandile gitmek istediini söyleyen anne, Mekiyeye Devlete teslim ol, eer teslim olmazsan sütümü helal etmeyeceim eklinde çarda bulundu.

GEREKRSE KANDLE KADAR GDECEM

Hüsniye Kaya, Yamur olsa, kar olsa biz buradan gitmeyeceiz. Kzm için canm feda ederim. Kzm gelesiye kadar nöbet tutmaya devam edeceim. Kzm okuldan arkadalar HDPye teslim ettiler, buradan da daa götürdüler. Kaç defa HDPye geldim, kzm sordum, rica ettim, bana tanmyoruz dediler. Sonra örendim ki bir ay boyunca kzm burada saklamlar, sonra daa götürmüler. Kzm 14 yandayd, 14 yanda ne yapabilir ki? Daha çocuktu. Devlet müsaade ederse kandile gideceim, kzm bulmak için canm feda ederim. 5 yl oldu, zaten ölmüüm. Bir kulam pencerede, bir kulam kapda, bir kulam telefonda bir haber bekledim hep diye konutu. Anne Kaya sözlerini öyle sürdürdü:

SEKZ BAYRAMDIR KIZIMDAN UZAIM

Sekiz bayram oldu kzm evde deil. Artk dayanamyorum, kzm istiyorum. Devlete ve her kesime rica ediyorum, HDPyi sktrsnlar çocuklarmz getirsinler. Kendi çocuklar yabanc ülkelerde okuyor, bizim çocuklarmz götürüyorlar. Kzma çarda bulunmak istiyorum, Mekiye kzm, sesimi duyarsan bil ki bu yol ölüm yoludur. Ya ölürsün ya da yakalanrsn. Baka çare yok, evine dön, annene dön. Kurban olaym kzm, sen gelmezsen hakkm helal etmem sana, sütümü helal etmem sana. Devlet güçlüdür, bize söz verdi; Teslim olsun ona ceza vermeyeceim, hapse atmayacam dedi. Teslim ol. Perian olduk.

MÜSLÜME KAVUMANIN UMUDU

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Songül Altnta, 5 yl önce daa kaçrlan olu Müslüme kavuma ümidiyle oturma eylemine devam ettiini söyledi.

Olundan haber alamadn, onu çok özlediini anlatan Altnta, Onsuz evimiz bombo. Ne doru dürüst yemek yapyor ne de sofraya oturabiliyoruz. Olumsuz bir hayat bizim için yok. Olum olmadan adeta yaayamyoruz. dedi.

Altnta, Olumun arkadalar askerden geldi, iini, yuvasn kurdu, çocuklar var. O çocuklar görünce duygulanyorum. imdi torunlarm olmutu, sevinecektim. PKK bizi bunlarn hepsinden mahrum brakt. Allahtan, peygamberden korkun, artk yeter. diye konutu.

Eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Altnta, Kar da gelse k da gelse buradan gitmiyorum. çocuumu almadan gitmiyorum. 77 gündür buradayz. 77 yl da geçse buradaym. Ömrüm yettii kadar buradaym. ifadelerini kulland.

KAPIMI KLTLEDM BURAYA GELDK

Ardan 4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmet için gelerek eyleme katlan baba Salih Gökçe ise evladna kavumak istediini belirtti.

Teröre tepkisini dile getiren Gökçe, tüm anne ve babalardan kendilerine destek vermesini istedi.

Gökçe, Evlatlarmz için geldik buraya. Kapm kilitledim geldim. Buradan da gitmeyeceim. Desteinizi esirgemeyin. Mücadele ediyoruz, gelin bu kervana siz de katln. dedi.

Ana Sayfaya Git